Kjære komforsone, jeg må restarte deg!

Bildet er fra en tur jeg (alene) hadde til Tyrkia i 2017 hvor jeg bestemte meg for å restarte min komfortsone.

Denne uken har jeg hatt masse 1-1 samtaler med de som er med i mentor programmet mitt. Flertallet av disse er flotte, sterke, selvstendige kvinner, som sliter med det samme.  Å komme seg ut av et destruktivt mønster når det kommer til menn. 

Er du en av disse kvinnene også? 

Er du en av kvinnene som sender meldinger til menn du egentlig vet ikke er bra for deg, eller takker ja til å treffe noen som du vet ikke vil ha deg like mye som du vil ha han? 

Som jobber med deg selv. Tar kurs. Leser artikler. Prøver å forstå hva du må endre for å tiltrekke deg en annen mann enn du gjør?  Men så havner du utpå det samme igjen og igjen.  

Du skjønner ikke hvordan det skjer engang.  Du har plutselig bare sendt den meldingen eller sagt ja til å treffe han som du vet ikke er bra for deg. Og når han snille fine fyren matcher med deg på Tinder, velger du heller han som ser ut som om han vil kaste deg rundt i senga i 140 kilometer i timen og ta deg med storm.  Han som du vet at du vil leve i øyeblikket med og så føle deg utnyttet av når du tusler hjem dagen etterpå og ikke hører noe mer fra han.

Du skjønner det bare ikke. Hvorfor skjer dette? Hva er det jeg gjør feil? 🙄

Det du skal vite er at du ikke alene. 

Det er hundretusener av kvinner der ute som saboterer for seg selv i relasjonene sine.  Hver eneste dag.  Men det betyr ikke at det er greit. Det betyr ikke at du skal akseptere at det fortsetter å skjer. 

Det er på tide at vi endrer på dette.  Er du ikke enig ?

Din komforsone er å ikke ha det bra i relasjoner. Du føler deg hjemme og trygg når du er sammen med noen som gjør deg usikker og utrygg.  Høres det helt kokko ut? Tenk litt etter. 

Når du møter en fyr som er annerledes, hva gjør du da? Hvordan oppfører du deg mot han? Hvor mange feil leter du etter? Hva er det du forteller deg selv om han?

-At han vil være kjedelig?

-At han er for snill?

-At han ikke vil stå opp for seg?

-At du ikke vil beundre han?

-At du ikke vil respektere han?

-At du vil kunne tvinge han rundt lillefingeren?

Du leter etter noe som hindrer deg i å gi han en sjanse. Og hvis du har vært grei nok med deg selv til å gi han en sjanse, vil du garantert prøve å sabotere det så fort du ser at han ønsker å behandle deg bra. 

Din komfortsone skriker og du tar det som dårlig magefølelse. 

Det jeg vil at du skal gjøre er å ta en skikkelig alvorsprat med komfortsonen din.  Jeg vil at du skal fortelle den at du vet den ønsker deg vel, men at det ikke er bra for deg. 

For det måtte jeg gjøre. Jeg måtte sette meg ned å ha den alvorspraten. Jeg måtte be beskytteren i meg om å restarte og la meg oppleve noe som ikke føltes kjent og trygt. Fordi den falske tryggheten jeg nå oppsøkte ikke var den tryggheten jeg ønsket meg. Jeg ønsket ikke å ikke ha det bra i relasjonene mine. Jeg ønsket ikke å tiltrekke meg menn som ikke ville ha meg, se verdien av meg eller elske meg som jeg var. Jeg ønsket ikke å tiltrekke meg menn som ville ha noe av meg, men aldri hadde intensjon om å investere noe tilbake. 

Og jeg ønsker virkelig at du skal få oppleve det jeg opplevde og opplever i dag. 

Jeg vil du også skal restarte din komfortsone slik at du finner en så flott kjæreste som jeg har funnet meg. 

Her er brevet jeg skrev til min komfortsone:

"Kjære komforsone, du er ikke bra for meg. 

Du holder meg tilbake der jeg ikke vil være og lar meg ikke vokse slik jeg ønsker å vokse. Du tror du beskytter meg fra å ikke bli såret, men du pusher meg til å ta valg som sårer meg mer enn du forstår.  Jeg vet du vil meg vel. Jeg vet du bare er glad i meg. Men der vi er, når vi er trygge er ikke den tryggheten vi egentlig ønsker oss.  At det å ha det dårlig er komfertabelt er ikke greit. 

Så kjære komfortsone, i dag restarter jeg deg. Fra og med i dag er det å ha det som skal føles trygt for meg. Det å bli sett, satt pris på og verdsatt. Det å bli tatt vare på og beundret for den jeg er. Der skal min komfortsone være fra og med i dag. 

Fordi jeg fortjener det! "

Det er noe med det å bestemme seg for endring. Bestemme seg for å få det man fortjener. Bestemme seg for å ikke ha det som man har det lenger. 

Kanskje du trenger å restarte din komforsone også? Send meg en melding hvis du kjenner deg igjen. Kanskje har jeg noen tips til deg? ane@anehagen.no 

Klem Ane

Close

50% Complete

Få mine 3 STEG helt gratis. 

Legg igjen navn og email så får du tilgang til mine 3 STEG og min oppskrift for hvordan du kan finne en fin kjæreste.


Når du legger igjen informasjonen din godkjenner du samtidig at jeg kan lagre informasjonen din for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Du kan enkelt slette informasjonen din senere.