Informasjon om meg

Ane Sideri Hagen

Hei, og velkommen til siden min hvis det er første gang du er her inne. Jeg vil forklare litt hvem jeg er, hvordan jeg startet med det jeg jobber med i dag og hva min visjon for fremtiden er. 

Det hele startet i 1996

I 1996 logget jeg meg inn på nettet for første gang. Jeg begynte raskt å studere digitale mellom menneskelige relasjoner, fordi det å snakke med hverandre, via chattekanaler var først og fremst det vi brukte internett til på den tiden.   Jeg likte å se på hvordan mennesker snakket med hverandre og ble kjent med hverandre via internett. Det var en annerledes måte å bli kjent på enn det å møtes via venner eller på en fest og jeg ble fascinert av at,  hvordan vi så ut, ikke var det viktigste. Hvordan du er som menneske er det viktigste. 

 

-Hvordan vi kommuniserte uttad, med andre.

-Hvilke meninger man hadde. 

 

Mange synes at mye har endret seg siden da. At vinå som vi har fult navn og bilder ikke er like ærlige, men jeg er uenig. Folk er kanskje enda mer ærlige, fordi det er blitt mer akseptert. Det eneste som har endret seg i mine øyne er at utseende har fått mer fokus og at synlighet på internett har blitt en konkurranse hvor det å bli annerkjent som en flott person har blitt viktigere enn noe annet.  

På det personlige plan.

Samtidig som jeg studerte hvordan interaksjonen mellom single var på nettet, begynte jeg også min personlige reise. Jeg var først i køen når nye sosiale nettsteder åpnet og hoppet raskt inn i datingsidene når de oppstod. Jeg ville teste det hele ut til det fulle. 

Jeg var ikke vondt å be på date og har også vært på dater som jeg reiste til både i innland og utland. Jeg har fått hjertet mitt knust og jeg har knust hjerter.  Min morsomste datinghistorie er når jeg hadde første date med en mann på Fridays i Oslo dagen før vi skulle på en ukes cruise i middelhavet. 

Den uken var en av de beste ukene jeg har hatt, ikke fordi vi falt for hverandre, men fordi det viste meg hvordan god kjemi handler om hvor godt man trives i hverandres selskap. Folk trudde ved å snakke med oss (ikke se oss kysse eller noe) at vi var kjærester. Fordi vi snakket så godt med hverandre. 

Den turen gav meg selvtillit rundt kunnskapen min om dating og min økende forståelse på menneskelige relasjoner. Hva som er viktig for at noen skal kunne være en match og ikke. 

Jeg fant min prins i 2015 med hele facebook som tilskuere, og den reisen ble til 100 DAGER metoden min.  Men jeg innså også etter et år sammen at jeg ikke var klar for en relasjon egentlig. Jeg var klar for å fokusere på yrket jeg hadde startet og ikke det familielivet jeg egentlig alltid hadde drømt om. 

Derfor er jeg også veldig streng når jeg velger kunder som matchmaker, fordi jeg ikke ønsker at noen skal gå inn i den prosessen hvis de ikke vet 100% at de vil ha og er klar for en kjæreste. 

Hvordan dette ble til en jobb.

Jeg begynte å blogge reisen min på denrette.com i 2003. Det var viktig for meg å dele det jeg selv erfarte ved å nettdate og samtidig legge ut ting jeg fant vedrørende et tema som virkelig fasinerte meg.

 

Jeg kom over Matthew Hussey sitt Get The Guy kurs og valgte å ta dette og virkelig studere materiale. Samtidig tok jeg et dypdykk i personlighetsanalyser og studerte også micro experessons gjennom kursene til Paul Ekman. Det var viktig for med å raskere kunne oppdage egenskaper og ting ved mennesker som er viktige å oppdage for å ikke kaste bort tid. 

Jeg hadde begynt å forstå at vi mennesker utviklet oss i en negativ retning hvor manipulasjon for egen vinning begynte å bli en del av vår personlighet og følte jeg måtte finne ut av hvordan oppdage disse i tidlige romantiske relasjoner. 

Det ble mange bloggposter og artikler underveis og i 2007 etter at jeg hadde fått mange spørsmål fra lesere opprettet jeg Datinghjelp.no Der gav jeg min mening på datingsituasjoner og la ut alt jeg kom over av personlighetsanalyser og mine egne tanker om hvordan sortere kandidater på en god måte.  

Artikkelen som endret alt.

I 2012 ble jeg spurt av KK om å bidra til en artikkel om internettdating og i den artikkelen gav de meg tittelen Datingrådgiver.

Det var da jeg bestemte meg for å gjøre dette profesjonellt.

Siden den gang...

Siden den gang har det blitt utallige artikler i KK og i andre medier.  Jeg har skrevet bok, vært med i flere TV programmer og det å hjelpe single finne en kjæreste er blitt livet mitt.

 

Jeg bestemte meg i 2012 også for å bli matchmaker fordi jeg så retningen nettdating tok, og at verdien av å ha noen til å gjøre jobben for en ble mer og mer satt pris på og ønsket. 

Jeg anbefaler alltid alle å prøve selv først. Gjennom 100 DAGER metoden min, som jeg utviklet når jeg selv gikk fra singel til forlovet på 100 DAGER gjør jeg det mer systimatisert og enklere for single å finne den rette for seg via nettet. 

Se videoen min om hvordan jeg anbfaler at du tenker når du skal lete, og bli støttemedlem på siden min for masse flere video og guider for å hjelpe deg underveis.  

Får du det ikke til, er jeg her for å hjelpe deg mestre det hele . Med litt hjelp eller mye hjelp.  

Min visjon er at dating skal bli enklere. At jeg og andre i min bransje skal få det hele på rett kjør igjen.

 

Men frem til da tror jeg at det å benytte en matchmaker vil bli veien å gå. Selv om metoden min er enkel å følge, er det vanskeligere og vanskeligere å finne den rette på egenhånd. Det er vanskelig å sortere mellom hvem som kan passe og hvem man er tiltukket av. Det er vanskelig å være tolmodig nok til å vente på de som virkelig er en match. Det å ha en mentor som kan bidra med faglig kompetanse for å hjelpe til med sorteringen og dialogen er viktig. Men også det å ha en motivator når det trengs for å holde humøret oppe.

Og for mange er det å overgi hele jobben til meg det enkleste. Da slipper man tenke på noe annet enn å bare bli introdusert til noen som faktisk innehar det man ser etter.  Det koster, men for mange er det verdt de kronene for å slippe å gjøre jobben selv. 

MER OM 100 DAGER METODEN

Få metoden gratis og mulighet til å bestille hjelp.

MEG SOM MATCHMAKER

Les mer om meg som Matchmaker og book møte

LES MER