top of page
  • Forfatterens bildeAne

Årsaken til at kvinner velger vekk lavstatusmenn er viktig i denne debatten!

Oppdatert: 2. jul.

Mads Larsen har igjen blusset opp debatten som for meg minner om hvem kom først, høna eller egget. Om kvinner og menn og status og dating. Og debatten handler som vanlig om at kvinner velger vekk lavstatusmenn. Det vi aldri snakker om er årsaken til at kvinner velger vekk lavstatus menn og viktigheten disse valgene har hatt for oss som mennesker fra tidens morgen, frem til kvinnene ble frarøvet valgmuligheten, som de nå har fått tilbake. Til glede for kvinnene, og ergelse hos menn, som nå ikke blir valgt.Utnyttelse av kvinners kropp og seksualitet.


Det denne debatten egentlig bør handle om er hvilke forventninger menn og Norge AS har til kvinner og bruk av en kvinnes kropp til egne fordeler.


La oss ta for oss hvordan ting har vært, hvordan ting er blitt, og hvordan ting kan bli.


I alle år har kvinner måtte ha sex med menn og lage barn. Samfunnet påla kvinner dette ved at dette var eneste verdien kvinner hadde for samfunnet. Mest sannsynlig har dette blitt skapt av menn som ikke ble valgt, for å bli valgt, i tillegg til at nødvendigheten med å få barn var der for å kunne betjene arbeidsoppgavene hver familie hadde for å kunne overleve. Jo flere barn du hadde, jo mer jobb fikk du gjort, jo mer penger fikk du inn. Å ha mange barn var dermed noe de fleste ønsket og var stolte over. Du slapp å ta inn eksern arbeidhjelp og dermed var det mer penger som ble værende i familien.


I dag er situasjonen helt annerledes for folk flest. De fleste driver ikke for seg selv, og de som gjør det, får arbeidskraft utenfra sitt eget hjem.


Barn er ikke lenger noe folk MÅ ha for å overleve. Det blir også mer og mer vanlig å velge bort barn for å ha et bedre liv selv. Uten emosjonelt og økonomisk ansvar for noen andre enn seg selv.


Derfor mener jeg at staten bør øke belønningen til de som skaper barn, hvis det at barn skapes er en nødvendighet. De som skaper barn skal ikke bli belastet hverken emosjonelt eller økonomisk for å produsere menneskelig arbeidskraft for noen andre.


Staten bør gå dypere inn i hvordan teknologi kan være en løsning og heller finne en løsning som gjør at staten kan å få inn det samme de får inn av penger i dag selv om de ikke har menneskers skatt de kan utnytte.


Skatt og moms er det staten lever av. De er avhengig av mennesker for å få inn skatt. Mulig det er her de sliter med tanke på teknologi og AI. Disse lønnes ikke, så hvordan skal de da skattes? En egen skatt utviklet for utbytting av menneskelig arbeidskraft med tekonologi kan være en løsning. Det finnes alltid løsninger, men det som ikke er løsningen er å gå tilbake til en utnyttelse av kvinner for egen vinning.


Å kreve at kvinner skal føde barn uten kompensasjon, nå som det å føde barn ikke lenger er noe kvinnene selv ønsker, er definitivt ikke veien å gå. Å si at barnetrygd, gode persmisjonordninger og økonomisk støtte første året er kompenasjon er helt bak mål.


Surrugati viser hva kvinnen egentlig bør få betalt for å føde et barn. Er staten villig til å gi dette beløpet til alle kvinner som føder? Nå som det å føde barn ikke lenger er noe vi går og drømmer om og ønsker oss så masse at vi driter i de helseutfordringene og emosjonelle belastningene hele opplevelsen fører med seg.


For sannheten er:


Vi bør ikke bare få kompensasjon for å føde barn, men vi bør i tillegg få kompenasjon hvor alle de hormonelle endringene og enorme fysiske og psykiske smerter vi har hver måned for å kunne produsere de barnene vi produserer. Hvis vi velger å beholde livmoren tilgjenngelig for at Norge AS skal kunne få flere mennesker å tjene skatt på.


I tillegg til at vi har en stat som forventer at vi skal jobbe og produsere gratis for dem, så har vi altså menn som mener at vi ikke selv skal få velge hvem vi vil ha barn med.

Dette er grunnen til av menn som ikke blir valgt bør ta seg en pære.


I flere tusen år har menn hatt makt over kvinners seksualitet og reproduksjonsevne. I moderne tid har dette blitt oppretthold pga forventningene kvinnene ble pålagt når det kom til deres rolle i samfunnet.


Normenn blir heldigivs stort sett ikke lenger født inn i en verden hvor det å finne en kjæreste er det som forventes av deg. At du blir lykkelig, finner din vei og har det bra i livet er det de fleste foreldre i dag ønsker for sine barn.

Noen høylytte menn ønsker altså at ting skal være slik som de var. Hvor kvinner skal tenke og tro at for å ha en verdi så må de gifte seg og få barn. De fokuserer på de gamle verdiene og de få ekspemplene hvor mennesker var lykkelige i parforholdene sine, og velger å ha skylappene på når det kommer til alt det som foregikk mellom 4 vegger.


De sier egentlig at de ikke bryr seg om de er første valget eller om kvinnene egentlig ønsker å ha sex med dem. At de får sex, eller får produsert barn er det viktigste for dem.


Å måtte ha sex med noen du ikke er tiltrukket av for den andres seksuelle tilfredstillelse og for å få barn er horibelt. At disse mennene føler at det er deres rett forteller meg at dette er en debatt vi rett og slett må legge død! At vi i det hele tatt diskuterer dette er jo helt bak mål!


Kvinnene gjør i dag, det de er ment å gjøre fra naturen sin side.


Velge de beste mennene til å bli fedre. De beste genenene skal gå videre. De dårligste skal falle fra. Det er naturens lov og det er slik vi mennesker egentlig er produsert.


Men hvem er de beste mennene i dagens samfunn? Forvirringen er til å ta og føle på, og her er vel eneste gang jeg er enig med disse mennene. Mange kvinner har mistet evnen til å se verdien av den mannen de har forran seg, eller vet ikke hva de egentlig bør lete etter.


Han høye mørke kjekke er blitt tiltrekningen, mens han litt lavere. lyse og fortsatt kjekke egentlig er den gode matchen.

Min jobb som matchmaker er å veilede kvinner til å se etter de rette verdiene og de rette elementene når de skal velge en partner, med utgangspunk i relasjonen de ønsker seg. Dette fordi det er veldig vanskelig i dag å forstå hvilke menn som egentlig fortjener å være med på denne reisen og ikke.


Det å skulle gå fra det vi har hatt, til det vi bør se etter, krever en stor omjustering.


Jeg er helt enig i at datingappene og datingsidene har fucket det litt til for oss. At alle valgmulighetene vi tror vi ha har ført til at mange av oss har et litt forhøyet verdisyn av oss selv.


Samtidig er det ikke slik at når kvinner forstår hva de bør se etter så velger de mennene som i dag hyler og skriker. De velger han rolige, balanserte som er trygg og fin og som de blir sjokkerende stormforelsket i når de blir kjent med han. Han som kanskje aldri har satt sin fot på en datingside.

De som hyler på datingsidene og utenfor er menn som må ta tak i seg selv for å bli valgt. De har ikke noe annen mulighet. Slik er det desverre bare.


Og for å gjøre denne lange artikkelen enda litt lengre vil jeg også ta inn dette med datingkulturen og forventingene til mennene på det området.


Jeg drar inn Mads Larsen, for å påpeke bedre hva som er problemet og ikke.


Mads Larsen lager to kategorier i datingmarkedet, noe jeg også mener er helt rett.


  • Det ene er kortidsmarkedet - de som er ute etter ligg og korte affærer.

  • Det andre er langtidsmarkedet - de som er ute etter en langvarig relasjon og ofte ekteskap og kanskje barn.


Langtidsmarkedet deler seg derretter i to markeder, de som ønsker en kjæreste, noen som de kan henge med i ny og ne, eller de som ønsker seg å finne noen som de vil bo sammen med og gifte seg med ganske raskt.


Frem til nå er vi altså enige.


Men så sier han dette:


På korttidsmarkedet oppfører menn og kvinner seg fullstendig ulikt. Så lenge det gjelder sex, er menn ofte interessert i nesten enhver kvinne. Kvinnene på sin side er derimot kresne, og velger ofte å ha sex med menn som de også kan tenke seg å innlede et forhold med.


I mine øyne er dette helt feil. Min erfaring og kunnskap på dette området er at kvinner og menn oppfører seg helt likt på dette området. Kvinnene som han refererer til som kresne er ikke i dette markedet. De er, som han også selv sier, på let etter noe langvarig. Dermed er disse kvinnene ikke tilgjenngelige for mennene som vil ha sex fordi de er på langtidsmarkedet og ikke kortidsmarkedet.


At alle disse menneskene leter på samme plass skaper forvirring, men det har vært nødvendig for datingsidene å ha det slik, for å få menn til å betale for å være på sidene.

Datingsidene trenger kvinnene som er ute etter noe seriøst synlige, fordi mennene som er ute etter noe kortvarig ofte er mer tiltrukket av slike kvinner enn de som er ute etter det samme som dem selv.


Mennene tror dermed at de kan velge og vrake blant slike kvinner når de skal ha sex for en natt, eller bare for en periode.


Løsningen på barn problematikken er altså kompensasjon og bedre forhold for kvinnene som ønsker å produsere barn. Løsningen på datingprblematikken er altså å skille de som ønsker seg sex fra de som ønsker kjæreste, på datingsidene.


Så har vi bare hylekoret igjen. Mennene som ikke blir valgt. Hva kan de gjøre?


Hva kan menn som ikke har de beste genene eller det beste utgangspunktet gjøre?


Det første de må gjøre er å slutte å prøve å gjøre dette til ett "alle andre sin skyld problem" og innse at det faktisk er de som er problemet og har problemet. Det er derfor også de som må finne løsningen, og jeg tror at når de forstår dette så vil de også kunne se at de sitter med løsningen.


Enten så tar de tak i seg selv for å gjøre seg selv mer attraktive på langtidsmarkedet, eller så må de jekke på kravene sine og "ta til takke med" kvinner som ser deres verdi slik som de er.


Det ego lavstatus menn har i dag som gjør at de nekter å innse at de ikke kan få det de vil ha, slik som de er, er selvdestruktivt og selvskadende.


Vi må slutte å se ned på menn som reiser til utlandet for å finne noen som vil se verdien av dem, og heller begynne å se ned på menn som forventer at norske kvinner skal ta til takke med dem fordi de har lyst på en slik kvinne kontra en utenlands en.


Menn som ikke blir valgt må ta grep for å bli valgt. Enten ved å utvikle seg selv, og dermed egne gener til å bli mer attraktive, eller ta til takke med kvinner som faktisk vil ha dem som de er.


For meg som jobber som Matchmaker er relasjonen det som bør være i fokus. Følelsene som skapes og det som blir til på grunn av disse følelsene og den relasjonen. Om personen er fra norge eller thailand er da uvesentlig hvis to mennesker finner hverandre og forelsker seg i hverandre.


Ja vi må ha lover og regler som passer på at kvinner ikke utnyttes og behandles dårlig, men vi må ikke la dette blir noe som dømmer og skaper problemer for de som er snille og greie og som finner lykken på den måten.


Jeg heier på ekte relasjoner og ekte kjærlighet. Det har jeg alltid gjort og det vil jeg alltid gjøre. For meg er det definitivt vanskeligere å matche mennesker i dag enn det var før, men det er også i mine øyne en bra ting. Vi er i ferd med å komme dit vi bør være. Hvor kvinner får bestemme over egne liv og egne kropper, og få den økonomiske kompensasjonen de fortjener hvis de bidrar til at noen andre får noe de vil ha, som ikke gagner kvinnen 100%.


I tillegg har vi muligheten til å regulere menneskeheten slik at den blir bedre enn den er i dag. Ved at de som oppfører seg bra og tilfører noe positivt for lov til å føre genene sine videre. Resten trenger vi faktisk ikke.


For å poengtere her så handler det ikke om at de kjekkeste eller mest maskuline skal få bestå, men de som oppfører seg bra og som tilfører noe positivt til menneskene rundt seg og samfunnet de lever i.


234 visninger1 kommentar

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jul 02
Rated 5 out of 5 stars.

Trenger ikke mann for å få barn da. Ikke nå lenger. Og barn må ikke vokse opp med to foreldre for å ha en god oppvekst. Så lenge de får den kjærlighet de trenger.

Jeg ser mange slags menn rundt omkring som er i forhold, ikke bare den maskuline typen, nei. Men det de aller fleste mennene har til felles er at de er trygge på seg selv.

Like
bottom of page