• Ane

Det er din tur nå - den globale endringen av verdisynet på en kvinne med ben i nesa som partner.

Jo mer selvstendige kvinner har blitt, jo mer kaotisk har det vært på datingfronten. Selvstendighet hos kvinner har blitt tolket som avstand fra de tradisjonelle par relasjonene hvor mor, far og barn var i fokus. Det har blitt en misforståelse om at kvinner som har ben i nesa, drømmer stort og vet hva de fortjener ikke trenger en mann. Selvfølgelig gjør de det. Og de har ofte behov for familie og ønsker barn selv om de ikke vil gå inn i de tradisjonelle rollene som fortsatt henger over oss. Heldigvis ser vi at menn følger etter. De nye relasjonenene som skapes i dag, av mennesker som har oppgradert seg selv til å være den de trives med å være, kommer til å ta knekken på den negative skillsmisse statistikken. Vi går en ny positivt tid i møte når det kommer til par relasjoner og eksteskap.

Menn har i mange år lett etter kvinner som ikke virker for selvstendige når de skal finne sin kommende kone. Samtidig så har de røpet sine indre lyster og beundring rettet mot disse nymoderne kvinnene når det har kommet til det å være bare kjærester, eller i bare en intim relasjon. Det er kvinnene med ben i nesa som har vært tiltrekkende og spennende. Det er disse kvinnene såkalte returnerende menn kommer tilbake til og ikke klarer å glemme. Men ideen om Familien AS med gammelt tankesett har stått sterkere og det er i en slik relasjon de har landet. Ulykkelige men stabile som fedre og partnere.


Endring er kaotisk!


Som med alt her i livet vil det være kaos når noe er i endring. Et system som har vært opperert i mange år krever mange år for å bli godtatt og akspetert som den nye normalen. Slik har det også vært med den endringen som har skjedd i våre par relasjoner når vi har blitt mer selvstendige. Ikke bare kvinner, men vi mennesker generelt.Det handler om frihet til å være oss selv. Ikke passe inn i normen som samfunnet har satt for oss.


Og nå kommer roen og de positive resultatene.


Min spådom er at vi de neste 10-20 årene vil se mindre skilsmisser og flere gode, trygge og sunne relasjoner rundt oss. Dette fordi vårt automatiske tankesett nå endelig er i endring. Dette tar tid, som men alt annet vi har gjort og tenkt med automatikk.


Det handler ikke lenger om at en familierelasjon skal være sånn eller sånn, men den skal være bra. Det er det som er den positive endringen har vært smertefull å få til.

Barna som vokser opp nå blir skapt med mer integritet og grundig analyse. Man tar ikke det å få barn som en del av pakken man skal skape, men som noe man gjør fordi man har tatt et bevisst valg om at dette er noe man ønsker, og at man ser at man innehar kompetansen som et par til å skape et godt resultat og et godt liv for det barnet.


Menn måtte komme i en aktiv endring de også.


Jeg kaller den tankeprosessen som jeg ser menn går gjennom nå "Partnervalg/Mammavalg 2.0". Det er fortsatt et valg som tas om hvem man velger og hvorfor, men det er helt andre grunner til at valgene tas enn før. Fordi mennene også har endret seg. Mennene som har blitt litt oversett og som har måtte kjenne på egne begrensninger, har nå brettet opp ermene og innsett at de ikke kan kreve at verden går tilbake til det som var komfertabelt for dem, men at de kan kreve sin plass i den nye verden som nå er blitt til pga kvinnes kamp om å bli sett på som likeverdige individer som menn.


Menn velger ikke lenger kvinner med store hofter fordi de tenker at de vil egne seg bedre til å bære frem et barn. De velger kvinner som de ser innehar de samme tankesettene som seg selv, når det kommer til barneoppdragelse, verdisyn og levesett. De tingene som vi kvinner altså har fått inn med morsmelken de siste 40 årene, når det kommer til hvem vi skal velge som partner, det har også mennene nå begynt å se verdien av.


Kvinner som er selvstendige, med ben i nesa, store drømmer og med krav til relasjonen, blir sett på som en ressurs og ikke et problem i en parrelasjon. Slike kvinner er ærlige og direkte og takler diskusjoner, noe menn som har gjort en jobb med seg selv er avhengige av.

Går du inn på Tik Tok ser du denne tendensen i stor grad. Menn som vet hvem de er og hva de vil, leter etter kvinner som vet hvem de er og hva de vil. Det er fantastisk å få den bekreftelsen på noe jeg har sagt og påpekt i mange år. Kvinner må legge vekk ideen om at menn ikke ønsker dem fordi de har endret seg. Menn endrer seg også, sakte men sikkert, og disse mennene higer etter noen av samme kategori som seg selv.


Ja, det testes i relasjoner så det jomer etter. Menn og kvinner bruker lenger tid på å finne ut av den personen de møter fordi vi i så mange år har gjort oss bedre enn vi er (eller annerledes enn vi er) for å bli valgt som partner.


Nå er det ikke lenger det å bi valgt som er i fokus, men å finne noen man ønsker å velge. Noen man passer sammen med. Noen som tør å være ærlige om hvem de er fremfor å prøve å fremstille seg som perfekt.


Men vi må også være tolmodige og sette pris på den ærligheten som kommer til oss. Vi må legge fra oss gamle tankesett om vanskeligheter i tidligere relasjoner og innse at hvert individ er en egen person med egne væremåte og tankesett. Bli kjent, velg en helhet som fungerer og jobb sammen for å skape balanse mellom dere. Ikke avskriv noen bare fordi de gir deg en viss følelse. Ta den følelsen opp med personen og se hvor løsningsorjenterte og ærlige dere klarer å være .


Velkommen til det vi i min bransje har ventet på. Det fine som skal komme ut i fra den ukomfertable tiden vi har hatt de siste årene. Hvor vi måtte kjenne på egne begrensninger, sette en ny standar for hva en relasjon skal være og innholde og hvor vi måtte komme oss forbi de ubehagelige følelsene endring førerer med seg.


Slow Dating og ærlighet for kjærlighet - I LOVE YOU!139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle