top of page
  • Forfatterens bildeAne

Dette må single endre når det kommer til tankegangen sin om matchmaking.

Oppdatert: 29. jun.

Her om dagen registrerte det seg en herremann hos MatchMe som gav innblikk i noen tanker som jeg tror VELDIG mange av dere single har, som dere ikke bør ha. En holdning og et tankesett som jeg tror hindrer dere i å finne noen som kan være rett for dere, eller å kunne skape den genuine relasjonen dere er ute etter. For på den ene siden har dere en ønskeliste og kravliste som dere leverer med et stort smil rundt munnen og uten å vurdere det to ganger, og på den andre siden har dere full forventning om å få levert en slik flott pakke uten å betale en krone for det. Som herremannen sa når jeg kom med et forslag om å treffe en slik dame via et konsept hvor han må betale "Dating skal være avslappet og naturlig, og dette føles som alt annet enn det."

Fordi han har betalt for å bli kjent med henne.


Han ville altså ikke treffe henne ved å måtte betale for å treffe henne, men han ville gjerne truffet henne hvis han hadde blitt introdusert til henne ved at HUN hadde betalt for det.


Det er altså ett HAN problem ikke et datingproblem. Damen ville vært den samme. Daten ville også vært den samme. Men han vet at han har betalt for å bli kjent med henne og det byr han i mot. Som det gjør for ekstremt mange single. Hadde single sett verdien av den jobben vi Matchmakere gjør og forstått hva det er de faktisk betaler for tror jeg flere hadde benyttet seg av tjenestene og ikke nølt med å betale 10.000 eller 10o.000 for å komme i kontakt med de single de kommer i kontakt med ved å betale disse summene.


Det handler ikke om å måtte betale for å komme på en date. Det handler om å betale for å bli introdusert til noen som innehar det du ser etter, uten at du må gjøre letejobben selv.

Denne herremannen nevnte et konsept hvor du betaler 7500 kroner i innmelding og så 2500 kroner pr måned for å bli introdusert. Ikke ett konsept vi har hos DatingSolutions men en bra deal på matchmaking spør du meg. Det eneste jeg vet av erfaring er at det bør være bindingstid på 3 eller 6 måneder, for skjer det ikke noe i den første måneden så stopper folk medlemskapet. De føler de betaler for noe de ikke ser et resultat av, forståerlig nok, samtidig er det jobben som gjøres som de betaler for som til slutt skaper resultatet.


Jeg har nå over 20 år i internettbransjen og datingbransjen og over 10 år som Matchmaker. Siden 2015 har jeg offisielt jobbet med å lete og matche. Noen har jeg funnet den rette for, andre ikke. Noen har blitt irriterte på kandidatene jeg har funnet til dem, andre har blitt overlykkelige. Hvordan kunden og kandidaten er i prosessen har betydning for om det blir match.

Det er ikke kun matchmakeren som skaper resultatet men holdninger og væremåter hos begge partner. Griper du mulighetene og er tålmodig og raus får du også resultatet til slutt.

Jeg har enda tilgode å ikke matche en kunde som har vært positiv og engasjerende i prosessen. Uansett hvor lang tid det har tatt å finne hennes/hans match.


Hva er fordelen med en matchmaker, og når bør du betale?


Matchmaking er for deg som ikke orker å lete etter en partner selv. Du vil enten ligge stille i båten og potensielt bli funnet til en kunde, eller du betaler for aktiv leting etter noen som kan passe til deg.


Betalingen du gir til en matchmaker er for tiden han eller hun bruker, eller har brukt, på å kunne gi deg det du ønsker deg. Det handler ikke bare om letingen fra du bestiller en tjeneste men også tiden som er brukt på å bygge opp navn og rykte, bygge et nettverk, bli kjent med forskjellige miljøer. Kunnskapen og kompetansen som er opparbeidet når det kommer til hva som skaper gode matcher.


Å takke nei til å treffe noen som en matchmaker anbefaler er i mine øyne det dummeste man kan gjøre. Det å si nei takk når man ser en profil eller har en digital introduksjon fordi det er noe man kjenner at ikke er på plass viser en arroganse og dårlig forståelse for hvor verdifult det de er med på egentlig er. Spesielt hvis du selv ikke betaler noe.


I år har jeg personlig holdt over 100 introduksjoner. Det har det blitt svært få dater av. Istedenfor å juble over muligheten til å bli kjent med noen som innehar 70% av det de ser etter sitter de fleste og surmuler fordi de ikke kjente tiltrekning, eller de synes personen kanskje var for stille eller andre ting. Unnskyldning for å kunne sveipe videre i det de tror er en uendelig rekke av kandidater som vi henter frem. Også hvis de sitter å får dette servert uten å ha betalt en krone for det.


Hadde det vært meg hadde jeg vært dritflau hvis jeg hadde sittet der å hatt flere introduksjoner og vært kresen og sær uten å betale den som gjør en jobb for meg en krone.

Du kan si at den andre betaler, og ja slik er det heldigvis, men samtidig så sier det noe om deg som menneske i mine øyne. I mine karriere har jeg fått blomster eller VIPS med penge gave som takk for hjelpen 3 ganger. Jeg har introdusert over 1000 mennesker til en potensiell match gratis.


Hadde det ikke vært for de fantastiske kundene og kandidatene som er helt motsatt hadde jeg lagt opp for lengst.


De kjører på. Drar kort uten å tenke to ganger på det, selv om de kanskje heller ville pusset opp kjøkkenet eller reist på en litt dyrere ferie. Kandidatene som er positive sier svært sjeldent NEI til å treffe noen de har blitt introdusert til for å bli bedre kjent. De forstår verdien av det menneske de har forran seg nettopp fordi de har blitt introdusert til dette menneske av en profesjonell.


Jeg simpelten ELSKER de kundene og kandidatene som sier ja takk i 90% av tilfellene og som kjenner en glede over å slippe å sitte på Tinder og sveipe, men kan bli introdusert til matcher på denne måten.


Det er også disse som noen måneder senere sender meg bilder fra ferier eller andre ting de gjør med kjæreste som de ble introdusert til.


Ja jeg skjønner at det kan føles vanskelig å betale for noe vi ikke er vant med å betale for, men jobben som gjøres har en enorm verdi og bør betales for. Er du hyggelig og grei som kunde får du som regel resultat også. For matchmaker er opptatt av å lykkes. Ikke fordi de ble truet med dårlig rykte eller sure miner, men fordi de har funnet kjærligheten til noen som satt pris på jobben som ble gjort og som de vet virkelig ser verdien av den personen som de har blitt introdusert til.


Er du singel og lei av å lete selv, ansett en matchmaker. Stol på prosessen. Vær tålmodig, raus og motiverende. Du kommer ikke til å angre. 💕🙌

147 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page