top of page
  • Forfatterens bildeAne

Dette misforstår single når det kommer til matchmaking.

Jeg har vært en fan av matchmaking siden tidenes morgen, og har sett hvor viktig matchmaking har vært for mange av de single som i dag er i fine etablerte relasjoner. Samtidig ser jeg via forum som Kvinneguiden og via artikler fra blader og aviser at mange misforstår hva matchmaking er og hvem som bruker det. Jeg har derfor i denne artikkelen lyst til å dele mer informasjom med deg om hva matchmaking er, i hvilke forskjellige former matchmaking kan benyttes av datingselskaper, og ikke minst hvem det er som kan ha behov for å benytte seg av matchmaking.

Hvem bør benytte seg av matchmaking for å finne en kjæreste?


Matchmaking er egentig for de fleste single, i forskjellige former og fasonger. De fleste datingsider og apper benytter matchmaking i sine funksjoner når de velger hvilke profiler brukerne skal få se og hvilke profiler som det er størst sannsynlighet for at hver bruker vil like. Da går det på interesser, utseende, kunnskap, ønske for relasjon og andre elementer. Matchmaking i den formen er det jeg kaller for ekstra light. Hvor statiske elementer benyttes for å matche brukere. Matchmaking Light er matchmakingtypen som MatchMe.no eller Venus og Mars benytter seg av. Der er det ikke algorythmer og kun statiske elementer som benyttes, men det er en matchmaker som ser over og benytter sin kunnskap for å sortere og etablere gode matcher. Det er også fysiske eller digitale møter med kunder og kandidater for å sikre at personene er ekte og for å få mer kunnskap. Jo mer møter og jo mer oppfølging jo mer ligner tjenestene på tradisjonelle matchmakingselskaper. Matchmakingtjenester som Ekte Relasjoner er tradisjonelle matchmakingtjenester. Du kan ikke unngå å bli godt kjent med matchmakeren din, og du blir en del av matchmakeren sin portefolie for alltid. Matchmaking hvor matchmakeren blir godt kjent med kunden er også den tjenesten som skaper flest langvarige relasjoner og som passer best for de som er ute etter å finne sin første og/eller siste partner. Så la oss se enda mer på hvem matchmaking egentlig passer til:


Single som sliter med å bli valgt på datingsidene.


Single som sliter med å bli valgt på datingsidene kan ha stor nytte av matchmakingselskaper. Gjerne da også i light versjon som MatchMe.no Det handler nemlig ikke om å finne andre typer matcher, men å få matchene man har til å se verdien av matchen man har forran seg. Noe som ofte da må gjøres av en tredjepart. Når en slik person henvender seg til et matchmakingselskap vil matchmakeren gjøre innsalget og få den som personen blir matchet med til å se personen med andre øyne. Ofte blir man i dag blendet av utseende eller andre elementer og klarer ikke å se hvor fin en relasjon med personen egentlig kan være, hvis ingen påpekter det. Leter man på egenhånd har man ingen som påpeker de tingene fordi ingen har kunnskapen eller har lært seg til å se slik på potensielle kandidater. Spør man venner og familie vil de fokusere på de samme tingene som en selv gjør.


Single som har stor suksess på datingsidene.


Ja du leste riktig. Hvis du er av de som føler at det er urettferdig at noen får masse matcher mens du kanskje bare får ett fåtall, så kan jeg fortelle deg at det å få masse matcher ikke betyr noe som helst i forhold til det å finne den rette, eller noen som man ønsker å bli bedre kjent med. Mange single som får masse matcher går inn i et slagt koma hvor de ikke klarer å konsentrere seg om noen, eller blir utmattet av å prøve å date og bli kjent med de som de synes virker interesante. Det er kanskje gøy de første månedene eller det første året, men så blir alt for mange valgmuligheter en belastning og ikke en belønning. Kanskje vanskelig for deg som skulle ønske du hadde flere valgmuligheter å se for deg, men tro meg, jeg har hjulpet mange multidatere med å finne roen og sette pris på kvalitet fremfor kvantitet.


Single som ønsker å kunne velge på en høyere hylle.


Min mening er at alle skal være så kresne de bare ønsker. Det er ingen forhold som jeg har sett bli bra, når en av to egentlig har tatt til takke med for å komme seg i en relasjon. Du tenker kanskje at flere single ville blitt usingle ved å senke kravene sine, men jeg vet at det ikke er det som det handler om. Single som benytter seg av en matchmaker får som regel mulighet til å velge på en høyere hylle enn de ville gjort når de leter selv, fordi innsalget - på samme måte som hos de som sliter med å bli valgt, blir gjort av en tredjeperson. Det er altså mange single som har stor suksess på datingsidene men som alikevell kontakter en matchmaker for å få kontakt med noen av enda høyere kvalitet enn det de føler de får kontakt med via datingsidene.


Single som ofte velger feil partnere.


Går du i fella og velger feil partnere gang på gang. Jeg kan i allefall selv rekke opp hånda på dette området, og jeg kan bekrefte at via matchmaking lærte jeg meg hva det er jeg gjorde feil og fant en løsning på problemet. Det å velge feil partnere er lett når man tar styringen selv. Egne instinkter, egne intuisjoner, egne verdisett og holdninger er i førersete og styrer skuta. Når man lar en matchmaker overta rorer blir det helt andre reiser som man blir ført ut på, og man opplever å åpne opp sansene for det som i virkeligheten er det ekte og genuine fremfor det kjente og kjære.Single som ikke stoler på seg selv i en tidlig relasjonsfase.


Er du redd for at frykten din for å bli såret hindrer deg i å ta steget, eller overanalyserer det som skjer for å gi deg selv lov til å droppe relasjonen? Eller du er kanskje av de som forelsker deg i illusjoner og tar helt av på bakgrunn av det du tenker og tror, og ikke det du vet? En matchmaker har en enorm verdi i forhold til det å la det forstå hva det er du skal vektlegge og hjelpe deg finne roen i den relasjonen du har påbegynt. Det å ha noen som du stoler på veilede deg og støtte deg i den tidlige fasen er utrolig veldigfullt. Det er svært få venninner og familie som har muligheten til å gjøre den jobben, fordi de er for emosjonelt påvirket av relasjonen de har med deg.


Single som sliter med å stoppe opp og bli kjent med matchene sine.


Er du av de som hopper videre så fort noe annet blinker og vinker fra andre siden av gaten? Da kan det være at en matchmaker kunne hjulpet deg til å gi ting mer tid, hvis det virkelig er verdt å se nærmere på. En matchmaker vet hva slags relasjon du er ute etter og kan fokusere mer på relasjonen enn personen. Du vil alltid fokusere mer på personen og kanskje ikke se verdien av den relasjonen dere kan skape, fordi du hopper videre til neste person før denne informasjonen har blitt snust på.


Ja matchmaking koster. Men det er så definitivt verdt det.


Jeg pleier å si til mine PLUSS kunder at de har tatt det mest verdifulle valget i livet sitt ved å bli en del av min matchmakingfamilie. Selv når jeg bygde om matchmakingsystemet mitt til å bli datingsystem med matchmaking light, opprettholdt jeg PLUSS medlemskapet fordi å ta inn kunder som jeg ville bygge en evig relasjon med. I dag når jeg har fått mitt eget agentur med KUN slike kunder føler jeg at jeg kan puste igjen. Det var for å jobbe på den måten jeg ble matchmaker og det er den måten jeg elsker å jobbe på. Med et nært forhold til mine kunder hvor jeg får lov til å bli en del av livene deres for evig og alltid.


Jeg elsker MatchMe.no som konsept, fordi det integrerer matchmaking på en veldig fin måte og koster ikke mer enn 2490 i måneden med rimeligste medlemskap, men det er når jeg får jobbe med Ekte Relasjoner jeg blomstrer og trives aller best.

149 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page