top of page
  • Forfatterens bildeAne

Er det greit å bruke manipulasjon i datingsettinger?

Jeg har kommer med en kontroversiell mening på en video som TV2 har laget, som har satt sinne i kok hos flere single. Er jeg for at man skal manipulere single? Eventuelt når tenker jeg at det er ok? Hva er bakgrunnen til at jeg tenker som jeg gjør, og gir det rådet som jeg gir? I denne artikkelen vil jeg ta for meg disse tingene som jeg tror mange single har godt av å tenke litt over. For å ta vare på seg selv og sin mentale helse når de leter etter en partner for en langvarig relasjon.

Det er forskjell på folk.


En av de første tingene som jeg vil si er at det er forskjell på folk. Det vil si at du som er en gjennomsnittlig normann som lever ett gjennomsnittlig liv, kanskje aldri vil få bruk for rådene jeg gir. Mine råd er laget til single med litt andre levesett og litt andre personligheter enn gjennomsnitt personen. I all hovedsak er rådene mine skrevet til kvinner som kanskje er mer karrierebevisst enn andre. Som har skapt et liv som skiller seg ut fra mengden, eller som har en personlighet som skiller seg ut fra mengden.


Det trenger ikke å handle om at de har mer penger enn andre kvinner. Ei heller at de er penere enn andre kvinner. Det kan også være at de har mer empati og omsorg en andre kvinner, og viser dette tydelig.


Disse kvinnene opplever nemlig mye oftere å tiltrekke seg menn med narsissistiske trekk enn andre. Slike menn elsker å oppleve at de kan få slike kvinner.

Fordi datingsidene pr i dag ikke bryr seg så veldig om hva slags mennesker de har i systemene sine, er det mange kvinner - og menn - som opplever å få traumatiske opplevelser via samhandlingene som skjer via datingsidene og i datingsituasjoner på bakgrunn av møter gjort med single fra datingsider.


Datingsidene legger ansvaret over på de single.


Jo da, datingsidene kan si at de bryr seg og hele tiden prøver å luke ut falske profiler, mennesker som de får advarsler mot etc, men sannheten er at det å prøve å luke ut ikke er bra nok. Så lenge datingsidene ikke må stå ansvarlig for det som skjer etter at noen har blitt kjent via siden deres, så vil vi fortsette å ha et problem.


Dette problemet er de single i dag selv ansvarlige for å fikse. Den eneste løsningen jeg ser, per nå er at de single må verne enda mer om seg selv.


Så når jeg får spørsmål fra journalisten om hvordan luke vekk narsissister hvis dette er et problem man har, så kommer jeg med et tips om å skape en uforutsett situasjon for å se hvordan den andre reagerer.


Jeg mener selvsagt ikke at du som singel skal sitte å avtale dater og så avslyse hver date før daten for å se hvordan personen reagerer. Rådet er rettet mot deg som har en mistanke om at personen du har begynt å bli kjent med, eller dater har visse personlighetstrekk som ikke egner seg i en relasjon, eller har falske hensikter.


Våre automatiske reaksjonsmøntre er gull.


Hvordan noen reagerer med automatikk er den ærlige sannheten om hvordan noen har det med seg selv. Selv om det råe materiale som kommer frem da ofte ikke er hyggelig, er det ofte løsningen på hvordan en relasjon og en person kan bli bedre.


Vi har alle ting vi må jobbe med. Ingen er perfekte. Uansett hvor mye vi jobber med oss selv og tror vi har takler traumatiske opplevelser, vil det alltid ligge noe nytt eller gammelt og ulme under overflaten. Dette kommer ikke frem før du er i en emosjonell situasjon hvor du ikke klarer å manipulere deg selv til å oppføre deg bedre.


Hvem er det som manipulerer deg aller mest?


Og her er essensen. I stetningen over. Manipulasjon er ikke bare noe man gjør med andre, men i hovedsak noe vi gjør med oss selv.


Oppfør deg rolig i stressende situasjoner. Pust med magen for å ikke overreagerer. Bli stille for å ikke skape leven. Hold deg rolig. Hold hodet kaldt. Ikke reager. Oppfør deg pent. Vær flink.


Alle disse tingene som vi hører gjennom hele oppveksten og i voksen aldri vi må huske på for å bli likt av menneskene rundt oss. Som ofte fører til at vi går på bekostning av oss selv, for å tilfredstille andre mennesker.


Jeg har alltid sagt ÆRLIGHET for KJÆRLIGHET og det står jeg virkelig for. Jeg ønsker ikke at mennesker skal manipulere, hverken seg selv eller andre. Men i dagens samfunn er vi ofte avhengig av å gjøre dette for å bli likt, komme oss dit vi vil, få den kjæresten vi drømmer om. Og ikke minst for å verne om oss selv i en datingsituasjon.


Personer som har det bra med seg selv, er tydelige i kommunikasjon og til å stole på vil kanskje ikke gi deg den dårlige magefølelsen som får deg til å måtte ta i bruk skitne triks. Men fordi single enda ikke er der at de stoler på magefølelsen og gir mennesker som virker så utrolig bra en sjanse, fordi de virker så utrolig bra, så må de bli flinkere til å ta i bruk psykologi og manipulasjon for å se sannheten rett i øynene.


Link til videoen det er snakk om finner du her:Hva tenker du?305 visninger3 kommentarer

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Jeg tenker det er gode tips du kommer med, en påminnelse om at det kan være lurt å se hvordan han eller hun blir når kontrollen glipper.

Like

Guest
May 27
Rated 5 out of 5 stars.

Svært relevant det du tar opp her om manipulering og sosiopater. Svært vanskelig å avdekke, men etter 20 års ekteskap, diverse ledere fra finans og erfaringer fra det politiske liv har jeg bred erfaring i møte med psykopat/narsissister.

Jeg Scanner de raskere nå og kommer meg derfor raskt unna,- avbryter relasjonen så raskt som mulig.

Kjennetegn er ofte småløgner, gode kommunikasjonsevner, mye snakk om seg selv og lite interesse for den andre. Dårlige lyttere. En svært sjarmerende væremåte. Ofte etterhvert gnien på midler, ofte negative og nedtrykkende uttalelser om partneren. Dog kommer dette på et langt sendere tidspunkt da forholdet er godt i gang.


Flott at Ane setter fokus på dette og analyserer kandidater så langt det lar seg gjøre.


Like
Ane
Ane
May 27
Replying to

Tusen takk for veldig flott og utfyllende svar. Gode tips til hva man kan se etter, som jeg også kjenner igjen i møte med kandidater når jeg jobber som matchmaker, og fra tiden jeg selv var aktiv på nettdating. Håper datingsidene snart vil ta sin del av kaka for å gjøre dating enklere for single, men tviler på at det skjer med det første. En lovgivning må kanskje til...

Like
bottom of page