top of page
  • Forfatterens bildeAne

- Etter noen måneder ryker forholdet. Da er han plutselig «ikke klar likevel»

Jeg vil i denne serien ta for meg spørsmålene som Marius Stavang får i KK som han gir sitt svar på, i magasinet og dele mine tanker på de samme spørsmålene. Ikke fordi jeg mener Marius sine svar er feil, men for å vise hvor forskjellig eksperter kan tenke og gi dere single litt å dvele på.

Hei!

Jeg har vært singel i fem år, og virkelig gått inn for å finne mannen som jeg ønsker å starte familie med.

Jeg har vært på utallige dater gjennom apper, vært på fester/sammenkomster, gått bort til menn jeg synes ser interessante ut osv. Jeg har stilt de riktige spørsmålene tidlig, og sagt klart ifra hva jeg vil ha. Et forhold og barn.

Etter noen måneder/halvt års tids dating så ryker forholdet. Da er de plutselig ikke klar likevel og jeg sitter igjen og føler meg lurt.

Jeg vet jeg er en fantastisk person med så utrolig mye å gi. Noen sier jeg er for sterk for mennene, fordi jeg surfer, gjør kampsport og står for egne meninger. Hvor kan jeg gå på leit etter en mann som er sterk og tåler at jeg også er det? Som ikke backer ut ved første utfordring?

Hilsen kvinne (39)Mitt svar:


Det jeg ser går igjen hos mange kvinner, som er sterke og selvstendige er at de ikke klarer å skape et emosjonelt bånd med potensielle partnere. De selv blir emosjonelt påvirket av relasjonen fordi de ofte er flinkere til å se fremover og muighetene, mens mannen ikke kjenner det han trenger å kjenne for å bli emosjonelt knyttet til henne. Hva du kan gjøre for å skape dette vil jeg fortelle deg lengre nede.


Først vil jeg ta for meg den ene delen av spørsmålet som ofte kommer opp:

Noen sier jeg er for sterk for mennene, fordi jeg surfer, gjør kampsport og står for egne meninger. Hvor kan jeg gå på leit etter en mann som er sterk og tåler at jeg også er det? Som ikke backer ut ved første utfordring?


Det er lett for kvinner å skylde på at menn blir skremt av kvinner som er sterke, og å tenke at hun ikke enda har møtt en mann som er sterk nok til å takle den hun er. Dette er jo noe vi hører hele tiden. Men sannheten er at menn ikke har problemer med sterke kvinner. Spesielt ikke når de er litt oppi årene og har det skikkelig bra med seg selv. Altså da snakker jeg om begge partene. Både kvinnene og mennene. Menn på 40 pluss som har der bra med seg selv og vet hva de vil ha digger sterke kvinner. Det er heller ikke slik at disse mennene hun har møtt ikke er der de bør være for å kunne verdsette henne. Min erfaring er at mennene er der, hun klarer bare ikke å levere på et annet område og skape dette emosjonelle båndet som er nødvendig.


Etter noen måneder/halvt års tids dating så ryker forholdet. Da er de plutselig ikke klar likevel og jeg sitter igjen og føler meg lurt.


En mann inngår ikke en form for relasjon med en kvinne uten at han har en interesse ved henne. Det blir for lettvint å skylde på at han bare var ute etter sex, oppmerksomhet eller bekreftelse slik vi har gjort (meg inkludert) i mange år. Alle mennesker ønsker noe mer, uansett om de ikke er i stand til å ta det i mot der og da, eller bruker tid på andre former av relasjoner fordi det lille ekstra ikke var der. Jeg tror derfor at denne kvinnen har muligheten til å kunne få den relasjonen hun ønsker seg med disse mennene, men har ikke forstått hva hun må gjøre annerledes for at det skal skje,


Beundring og respekt er essensen til hvorfor forhold blir til noe mer. Følelsen av å bli beundret og respektert skaper det emosjonelle båndet som gjør at en person skiller seg ut fra mengden. De første ukene med dating er utrolig viktig for veien videre og gjør kvinnen eller mannen noen feil der, som gjør at disse følelsene forsvinner eller ikke blir vekket, er det lett for at det hele blir ødelagt, fordi interesse spannet er så utrolig kort i dag. Det er alltid noe bedre som venter rundt neste hjørnet, så lenge det emosjonelle båndet ikke er skapt.


Hva gjorde denne kvinnen for at han som hun var med skulle føle seg respektert og beundret? Hvilke følelser skapte hun i han via sin væremåte? Hvordan følelse gjorde hun at han hadde når de var sammen og når de ikke var sammen?


Ofte tenker kvinner at det å være tilstede, det å være myke og feminine er det en mann trenger. At hvis vi gir de god sex, er enkle å ha med å gjøre, og viser dem beundring og respekt i form av komplimenter så er det nok.

Essensen av han er noe helt annet. Hvem han er og hvem han ønsker å bli sett som er det vesentlige som han trenger å føle beundring og respekt for. De tingene han kanskje fra andre damer har fått oppleve at ikke aksepteres er det han savner og ønsker aksept for.


Bli bedre kjent med hvem han du treffer er og lytt til hva han sier og hva han føler. Selv om det kanskje ikke kommer frem i store ord er det mye man kan forstå ved å virkelig obsevere. Det kan også hende at man må gå på kompremis med enkelte ting for å gi han følelsen ved å bli verdsatt. Her er det viktig å kun gjøre det hvis man ser at han er verdt det fordi han gjør det samme for deg.


Sett din verdi og det du får ut av relasjonen opp mot hans verdi og det du kan gi han i relasjonen. Hvis dere balanserer hverandre og har det fint sammen så er det verdt det.


Ingenting skaper emosjonell bånd raskere hos en mann enn å se en kvinne stråle når hun ser han. At hun ser på han med beundring og viser tydelig at han er det viktigste for henne når de er sammen. Hvis han beundrer og respekterer henne også selvfølgelig.

257 visninger2 kommentarer

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
maclergan
maclergan
Feb 25
Rated 5 out of 5 stars.

Bra skrevet, en sannhet ja

Like
Ane
Ane
Apr 23
Replying to

Takk! Sannhet som det er fint å snakke litt høyt om tror jeg :)

Like
bottom of page