top of page
  • Forfatterens bildeAne

Gjør du denne feilen når du leter etter en kjæreste?

Oppdatert: 31. mar.

Vi lever i en tid hvor det å finne en flott kjæreste er vanskeligere enn noen sinne. I 20 år har jeg prøvd å finne ut av hvorfor, og jeg føler vel egentlig at jeg aldri har vært nærmere svret enn nå. I denne bloggposten vil jeg fortelle litt om reisen som jeg har gjort, hva jeg har funnet ut av, hva jeg har jobbet med kundene mine om, og ikke minst hvilken endring jeg har gjort de siste månedene som har ført til at flere av kundene mine raskere har funnet den rette for seg. Hva er det som gjorde at jeg denne måneden skrinla hele oppskriften som jeg har benyttet siden 2015 og nå lærer kundene mine en helt ny måte for å finne den rette på nettet?

Tidene forandrer seg og det må vi også gjøre.


Når jeg startet denne reisen var det, som de fleste andre reiser av egoistiske grunner. Jeg ville finne ut av hvorfor jeg ikke fikk til mine egne relasjoner. Hva var det i meg som jeg kunne endre for å bli tryggere og finne den kjærligheten jeg drømte om.


Hvordan kunne jeg få oppleve den eventyrlige kjærligheten jeg hadde drømt om siden jeg var liten jente.

I dag er situasjonen for meg personlig helt annerledes. Når jeg fikk det jeg hadde drømt om innså jeg at det ikke var det rette for meg. Det igjen fikk meg til å se på kjærlighet og relasjoner på en helt ny måte.


Samfunnet har også endret seg siden den gang da.


Det er andre ting vi er mer opptatt av enn det vi var opptatt av for 20 år siden. Kvinner er blitt mer selvstendige.


Kvinner og menn vil ikke lenger være i et forhold bare for å være i ett forhold. Vi har mulighet til å forme livet som vi ønsker og det har også ført til at mange ikke ønsker de tradisjonelle rollene som vi som samfunn har satt som normen og det normale. Ingenting er normalt lenger og den friheten det gir oss bør egentlig ikke komplisere kjærligheten men gjøre den enkelere, noe det desverre ikke gjør.


En av de tingene som gjør det vanskelig å finne en kjæreste i dag, er den mentale tilstedeværelsen det krever for å ville gi noe en sjanse. Interessespannet er enormt kort. Tiden renner raskere ut og sjansen forsvinner fortere enn vi har opplevd tidligere.


Tikker du ikke av på boksene i løpet av noen minutter vil du kastes ut i havet igjen og den andre vil fiske videre.

For mange føles dette som et mareritt. Man er konstant på audition. Man blir hele tiden målt og som regel ikke funnet bra nok. Det gjør noe med en som menneske. Den følelsen av å ikke være bra nok kan knuse oss. Og for en god del så er det også det som skjer.


Det krever en enomt mental styrke for å overleve i dag. Tidligere handlet det om å jakte på mat. Vi trengte næring. Det var essensen i livet. Det er også det som førte oss sammen. Det var lettere å fange mat, lage mat, stifte familie, skape arbeidskraft (få barn) når man var to.


I dag trenger vi ikke en partner for å klare oss fysisk. Men mentalt......? Den biten kan vi ikke lure oss unna. Den emosjonelle roen og tilfredstillelsen er det vi søker etter i dag. Mat på bordet har vi. Den gode følelsen den mangler vi. Og den søker vi som regel etter via andre.


Vi trenger bekreftelse på at vi er bra nok. Vi trenger å føle oss elsket. Samtidig er vi ikke lenger i konkurranse med 10 andre potensielle til de som matcher deg, vi er i konkurranse med flere hundre tusen andre. Vi lever i ett samfunnet hvor det å bli valgt føles som et spill og hvor tidsbegrensningen du har til å få vist hvem du er bare blir mindre og mindre.


Det som gjorde at jeg nå mener jeg har knekt koden.


Når jeg opprettet Denrette.com i 2003 (ikke trykk på den linken for jeg vet ikke hvem som eier det domenet nå og den ser litt fishy ut) var det for å knekke datingkoden med tanke på nettdating. Og den koden har jeg prøvd å knekke i 20 år.


Det handlet og handler om den perfekte profilen, den perfekte åpningslinjen, de perfekte bildene. Det som vil gjøre at du får oppmerksomhet i et par sekunder og at det som blir sett vekker en følelse av nysgjerrighet som gjør at oppmerksomhetspannet øker.

Det er DER vi er. Det er slik det har blitt. Leter du etter en kjæreste på nettet må du sette deg inn i hva som fungerer og du må være PÅ når du først har fått noens oppmerksomhet. Men det er noe som er MYE viktigere enn det. Noe vi har hatt fokus på, men ikke nok fokus på, ei heller fokus på det på rett måte. Eller på rett sted og tid.

Vi har hatt fokus på å finne den rette, men vi har ikke fokusert på å finne det som virkelig er rett. Det som føles rett når livet leves.


De siste årene har jeg fått vekk fokuset fra person til relasjon.


Vi har hatt fokus på hvordan vi ønsker at livet skal være med en partner. Fra å fokusere på egenskaper personen skal ha som vi tiltrekkes av, og grønne flagg fremfor røde flagg, har jeg fått dere til å fokusere på den relasjonen som skal skapes. Dere har blitt dyktige på å stille gode spørsmål for å finne ut om noen vil leve det samme livet som dere. Og det er virkelig ett steg i riktig retning.


Nå skal vi fokusere enda mer på følelsen dere har når dere vet at noe kan fungere i praksis. For det er lett å falle tilbake på egenskapene når dere ser at dere vil det samme. Det er lett å se etter tegn og analysere. Det er lett å bli litt for mye i hodet og ikke kjenne etter med hjerte.


Så den nye oppskriften min handler om å utnytte de funksjonene som er på datingappene som gjør sorteringen enklere men også fokusere mer på følelsen dere får når dere blir kjent med en person. Energien. Engasjementet. Pirringen.


Oppskriften steg for steg.


La oss ta det tilbake til de mulighetene som er der når du er på nettet. La oss ta for oss Tinder som er det medie jeg anbefaler fordi det er mest kjent. Og fordi jeg mener at visse av funksjonene der inne hjelper oss sortere raskere.


Har du sett på oppskriften min tidligere vil du kjenne igjen en del av elementene, men det er nå lagt inn nye elementer som endrer ALT.


Her kommer listen:


Steg 1 - Skriv din drømmerelasjon - hvordan bor dere? Hvor mye tid tilbringer dere med hverandre? Hva slags livstil har dere? Hva har dere råd til? Hvem betaler for ting? Hva trenger du en partner til? Hva skal hen bidra med for deg? Hva har du mulighet til å bidra med for den personen?


Steg 2 - Hvor emosjonelt klar er du for en relasjon med et annet menneske? Hvor ærlig vil du klare å være i prosessen med det å bli kjent? Hvordan har du det med deg selv og vil den du er slik du har det være bra nok for en slik partner som du ser etter? Eller er det ting ved deg selv og ved livet du lever du bør ta tak i før du leter etter noen?


Steg 3 - Få opp en profil som vil tiltrekke de som ønsker å leve den samme livsstilen som deg. De som vil se verdien av det som gjør at du skiller deg ut fra mengden. De små tingene som du har som kanskje ikke andre har.


Steg 4 - Betal for å bli platimum så du kan se de som har likt deg. Det er der du går inn og matcher. Da slipper du kaste bort tid på å studere profiler til porsoner som kanskje ikke matcher deg. Vær kresen. Vær ekstrem kresen. Liker du ikke det du ser? Fjern med en gang. Ikke tenk to ganger. Det er tusenvis av profiler du skal gjennom, ikke kast bort tiden din på noen du ikke med automatikk kjenner deg tiltrukket av.


Steg 5 - Still gode spørsmål for å finne ut hvordan personen har det med seg selv og hvordan livet leves. Vil dere kunne passe til hverandre med tanke på hvem dere er og hvordan dere lever livet?


Steg 6 - Skru ned forventningene dine om energi i begynnelsen av dialogen. De fleste er dritt lei av å lete, vær den som setter en positiv standar og ta avgjørelse ut i fra energien du får igjen.

Hva vil endre seg for deg etterhvert som du gjør dette?


Du vil kanskje innse at utstråling og energi blir viktigere for deg enn utseende. Du vil også oppdage at det finnes mange der ute som ikke passer til deg. Du vil også kjenne på egne følelser og kanskje finne ut av ting du faktisk må ta tak i på egenhånd før du går etter det du egentlig vil ha.


Tiltrekning og kjemi skapes på bakgrunn av hvordan vi har det med oss selv. Det som er absolutt viktigst for å få en langvarig relasjon er hvordan begge har det med seg selv. Hvor mottakelige vi er for feil og mangler. Hvor lysten vi er på å se på helheten. Perfekt finnes ikke. Normal finnes ikke. Vi er alle mennesker med et enormt stort spekter av egenskaper, tankesett, verdier, holdninger, funksjonaliteter.


Det du må gjøre er å finne ut av hva som er viktigst for deg for at du skal være lykkelig. Sette deg selv enda mer i fokus og akseptere at det å finne den som passer til deg i 2023 krever jobb. MYE jobb. Den jobben kan du enten gjøre selv, eller du kan betale andre for å gjøre den jobben. Eller du kan gjøre begge deler hvis du er mentalt klar for å gjøre den jobben selv.

Det jeg vet etter å ha testet dette ut den siste måneden er at det virkelig endrer alt. Ja, det er smertefult i begynnelsen å takke nei til flotte personer, eller å selv oppleve å ikke være bra nok for noen, men det er ikke noe man må ta personlig.


Vi er alle her ute og leter etter noen som får oss til å føle oss bedre som menneske. Noen som vekker noe i oss som andre ikke gjør. Noen som vi føler tillitt til å åpne oss opp til og som vi kan være oss selv med. Utperfekt og unormal.


Skal du sette i gang letingen?


Du trenger ikke føle at du er et catch før du setter i gang datingen. Det er ikke slik at du må ha alt i livet på plass før du setter i gang å leter etter en kjæreste. Millioner av mennesker har fine relasjoner selv om livet er kaotisk. Det handler om personen du er med og hvor ærlige dere er med hverandre.

Det som avgjør om du skal date eller ikke handler om hvor klar du er for å gi av deg selv i letingen og hvor åpen du er for avslag. Hvor personlig vil du ta det å ikke bli målt og funnet bra nok? Vil du klandre deg selv og dømme deg selv, eller vil du forstå at folk er forskjellige og det er millioner av grunner til at noen ikke vil fortsette en relasjon med deg. Det handler som oftest ikke om deg, men om den andre personen. Noe de liker eller ikke liker. Noe de føler seg trygg på og ikke. Indre emosjonelle hindringer som gjør at de ikke er klare for å satse på noe når det kommer til stykke. En emosjonell ulikhet som gjør at det ikke føles trygt å gå inn i en relasjon med deg eller kanskje i det hele tatt.


Det som er viktig her er ikke dem, det er deg. Hva du tanker og hva du orker.


Takler du avslag? Vil du gå inn med positiv energi? Yes, du er klar! Takler du ikke avslag eller ikke har energi til å være positiv og engasjert i samtalene? Dropp det. Gå heller til www.matchme.no og bli introdusert til noen via oss.


Lykke til :)

215 visninger0 kommentarer
bottom of page