Søk
  • Ane Hagen

Hva kvinner i 2020 kan lære av 3 nøtter til Askepott.

Det er veldig god grunn til at 3 nøtter til askepott er min favorittfilm i julen. De elementene som er lagt til i denne filmen kontra den vanlige filmen representerer de elementene som i mine øyne skaper en sterk, selvstendig og flott kvinne. Som jo også er den typen kvinner jeg jobber for og leter etter prinser til i jobben min.


Jeg digger kvinner som vil ha en mann som ikke bare faller for et flott utseende men en helhet av den hun er. Energien hennes. Væremåten hennes. Det at hun står opp for seg selv og står stødig i sin feminine kraft.


Vi har en tendens til å se på filmer som 3 nøtter til Askepott fra feil synsvinkel. Vi dømmer med automatikk og anser det hele som banalt og dårlig innflytelse på jenter som vi ønsker at skal bli sterke og selvstendige.


Men sannheten er at Askepott virkelig representerer det alle kvinner burde jobbe for å inneha av kvaliteter. Askepott representerer de kvinnene vi ønsker å se at våre jenter vokser opp til å bli, hvis vi velger å se på hele settingen med nye øyne.


Hun står sterkt i sin feminine kraft.


Askepott legger seg ikke ned og synes synd på seg selv. Hun tar livet for det livet er og gjør det beste ut av det. Hun setter krav ved valg av partner og ønsker en partner som ser henne og verdien av den hun er. Slik som kundene mine.


Askepott er modig. Hun står i mot frykten for å mislykkes og går inn selv om hun føler at kanskje muligheten er borte. (når hun ser prinsen smile mot stesøsteren sin). Hun går inn med hodet hevet og bryr seg ikke om alle de andre menneskene som er i rommet eller at musikken stopper opp. Hun griper muligheten når hun får den. Hun snakker til prinsen i det han er i ferd med å storme ut og får dermed hans oppmerksomhet. Hun er altså en actiontaker, og DET er sexy.


Askepott setter så krav til relasjonen videre. Skal han få henne må han svare på gåten. Han må bevise at han er villig til å jobbe for å få henne slik at han også forstår verdien hun innehar.