Hva kvinner i 2020 kan lære av 3 nøtter til Askepott.

Det er veldig god grunn til at 3 nøtter til askepott er min favorittfilm i julen. De elementene som er lagt til i denne filmen kontra den vanlige filmen representerer de elementene som i mine øyne skaper en sterk, selvstendig og flott kvinne. Som jo også er den typen kvinner jeg jobber for og leter etter prinser til i jobben min.


Jeg digger kvinner som vil ha en mann som ikke bare faller for et flott utseende men en helhet av den hun er. Energien hennes. Væremåten hennes. Det at hun står opp for seg selv og står stødig i sin feminine kraft.


Vi har en tendens til å se på filmer som 3 nøtter til Askepott fra feil synsvinkel. Vi dømmer med automatikk og anser det hele som banalt og dårlig innflytelse på jenter som vi ønsker at skal bli sterke og selvstendige.


Men sannheten er at Askepott virkelig representerer det alle kvinner burde jobbe for å inneha av kvaliteter. Askepott representerer de kvinnene vi ønsker å se at våre jenter vokser opp til å bli, hvis vi velger å se på hele settingen med nye øyne.


Hun står sterkt i sin feminine kraft.


Askepott legger seg ikke ned og synes synd på seg selv. Hun tar livet for det livet er og gjør det beste ut av det. Hun setter krav ved valg av partner og ønsker en partner som ser henne og verdien av den hun er. Slik som kundene mine.


Askepott er modig. Hun står i mot frykten for å mislykkes og går inn selv om hun føler at kanskje muligheten er borte. (når hun ser prinsen smile mot stesøsteren sin). Hun går inn med hodet hevet og bryr seg ikke om alle de andre menneskene som er i rommet eller at musikken stopper opp. Hun griper muligheten når hun får den. Hun snakker til prinsen i det han er i ferd med å storme ut og får dermed hans oppmerksomhet. Hun er altså en actiontaker, og DET er sexy.


Askepott setter så krav til relasjonen videre. Skal han få henne må han svare på gåten. Han må bevise at han er villig til å jobbe for å få henne slik at han også forstår verdien hun innehar.


Og prinsen, når han forstår at hun er både jentungen i skogen og jegeren i tillegg til den pene jenta på ballet? Beundring og respekt for henne kommer til synet. Hun ble plutselig mye mer enn bare en pen jente som vekket noe i henne.


I dag frykter kvinner at deres sterke personlighet eller væremåte skremmer vekk menn. Kvinner er redd for at menn ikke er klar for å omfavne den helheten de er, når de har begynt å ville være mer enn bare en kone og mamma her i livet.


Men sannheten er at det kvinner tror er i mot dem, er det menn har funnet beundringsverdig og fått respekt for, alltid. En mann som er verdig en sterk og flott kvinne ser verdien av den helheten hun er, og slik at har det alltid vært. De som skremmes vekk innehar ikke de egenskapene en mann må ha for å kunne nyte alt det fantastiske en sterk, selvstendig og flott kvinner gir i en likestilt relasjon. Slik har det også alltid vært.


Jeg anbefaler de som himler med øya av eventyrene vi omgir oss med, om å prøve å finne de mange gode poengene som skjuler seg bak det vi ser ved første øyekast. Finn frem historiebøkene og begynn å analysere kvinneskikkelsene vi kan lese om fra tidenes morgen. Hva var det med dem som gjorde at de ble respektert og beundret annet enn utseende sitt? Og har egentlig utseende så stor betydning når vi begynner å se på personlighetene til også de vi anser som vakre?


Jeg tror nemlig at vi har latt vår egen frykt om å ikke være bra nok legge føringen i hva vi tenker og tror at menn vil ha, og ofte har det ikke vært slik at menn ikke takler sterke kvinner, men at kvinner har fordummet seg for å prøve å leve opp til det de tror menn vil ha, i tillegg til å ikke være tøffe nok til å sette krav og velge partnere som ser verdien av dem.


Jeg digger Askepott i 3 nøtter til Askepott og jeg digger kundene mine. De er alle kvinner jeg ser opp til, beundrer og respekterer og jeg nyter virkelig at det finnes flere og flere avslike kvinner i samfunnet vi lever i nå.


Hurra for sterke, selvstendige og flotte kvinner, også når de har flotte kjoler og sølvsko på! 👠💃✨81 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle