top of page
  • Forfatterens bildeAne

Hvem har påvirket deg til å tenke som du gjør om deg selv og andre?

I dag baserer vi våre tanker om oss selv og vår verdi ut i fra det vi ser at andre liker. Eller egentlig det vi tror at andre liker ut i fra det vi ser. For det er jo slik at informasjonen som er synlig for oss er informasjonen vi forholder oss til. Alt det vi ikke ser det glemmer vi at eksisterer, og det tror jeg er en av årsaken til at flere og flere ikke finner sin match. Den skjulte informasjonen er viktig. Det vi ikke snakker om er viktig. Det er de tingene vi bør begynne å snakke om for å endre det som per i dag ikke fungerer. Tankene vi har om oss selv, tingene vi tenker og tror. Vi antar alt for mye når det kommer til dating, men også andre ting i livet og jeg håper at denne artikkelen vil få deg til å tenke litt mer gjennom dette med påvirkningskraften fra andre mennesker og om den påvirkningen har vært positiv for deg.

Hvor har du din kunnskap fra?


En av de tingene jeg tror single bør begynne å spørrre seg selv om er hvor de har lært det de kan. Hvem har fortalt deg hvordan du skal oppføre deg på en date? Hvem har fortalt deg hva du bør like og hva du ikke bør like? Hvem har bidratt til at du liker det du liker? Når du er tiltrukket av noens utseende hvorfor er du tiltrukket av nettopp det utseende tror du?


Single har blitt flinkere til å sette krav rundt relasjonene de ønsker seg. De har blitt flinkere til å fokusere på relasjonen de ønsker seg fremfor personen de ønsker seg. Men det er heller ikke nok. Fordi jeg ser at det ligger så mye mer inne i hver og en som ikke tas tak i. Ting som gjør at de ikke tiltrekkes av menneskene som faktisk matcher dem veldig bra og som innehar det de både ser etter og trenger. Eller ting som gjør at de ikke går etter det de egentlig fortjener fordi de ikke ser sin egen verdi.


Singe må stille spørsmål rundt hvorfor de ønsker seg det de ønsker seg.

Single må stille spørsmål rundt hvorfor de er tiltruikket av det de er tiltrukket.

Single må stille spørsmål rundt hvorfor de verdisetter seg selv på den måten som de gjør.


Hvem er det som har påvirket disse tankene? Hvem er det som vinner på at disse tankene eksisterer?


For det er viktig å tenke litt mer gjennom hva som er årsaken til at vi blir påvirket til å gjøre visse ting. Velge visse jobber. Velge visse typer mennesker. Velge en væremåte fremfor en annen.


Vi blir påvirket hver eneste dag til å ta valg. Og jeg tror mange av de valgene vi tar blir feil for oss fordi vi ikke egentlig har lyttet til det som er best for oss selv. Påvirkningskraften til andre er så mye sterkere enn vi egentlig klarer å tenke over.


Reklame handler om å fortelle at noe er bedre enn noe annet. Det er hele poenget med å reklamere. Du proklamerer, de reklamerer. Hvem som vinner til slutt handler om hvor dyktig noen er til å påvirke valgene som skal tas.

Så hvem du blir påvirket av har invirkning på hvordan du lever livet ditt og valgene du tar. Det er så mye mer enn å velge å kjøpe den type tannkrem istedenfor en annen type.


Det handler om tanker du har om menneskers utseende. Det handler om tanker du har om menneskers verdi. Det handler om tanker du har om din egen verdi.


Når jeg hører hva single tror er viktig å ha på plass for å kunne få seg en kjæreste, hører jeg også automatisk hvordan de verdsetter seg selv og hva de ser på som verdien av seg selv.


Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg får svar fra kvinner om at de vil vente med å ansette meg som matchmaker til de har gått ned 10 kilo. Eller fra menn som vil vente til de har landet drømmejobben eller har fått kjøpt seg en leilighet.


I 2023 er vi fortsatt der at vi måler en kvinnes verdi ut i fra utseende og en manns verdi ut i fra materielle goder og status.

Dette er det beste eksempelet for hvordan påvirkning fra andre påvirker oss. Noen startet dette ryktet. Noen reklamerte om menn og kvinner på denne måten for å oppnå noe. Og vi fortsetter å lytte til den reklame mange mange år senere. Men hvem vinner egentlig på at det er slik?


Det er viktig å vite hva du ønsker deg hos en partner og for en relasjon, men det er kanskje enda virktigere å vite hvorfor du ønsker deg nettopp det du ønsker deg. Og ikke minst stille deg selv spørsmålet: Er dette noe jeg ønsker meg, eller er dette noe jeg ønsker meg fordi jeg er blitt fortalt at dette er det beste for meg?62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page