top of page
  • Forfatterens bildeAne

Ikke la frykten din hindre deg i å være ærlig.

En av de største utfordringene som single har i dag, er kommunikasjonen. Den ærlige kommunikasjonen. De tror selv at de er ærlige og direkte, men når jeg får innblikk i hvordan de kommuniserer og hva de skriver så ser jeg hvor det går galt. Single sliter enormt med å vise sårbarhet og være ærlige med hverandre og jeg vil i denne artikkelen prøve å vise dere hvordan dere kan endre alt og finne den rette, bare ved å endre hvordan dere kommuniserer.

En liten historie først....


Jeg mottok i dag en mail fra en tidligere kunde og dt er virkelig inspirasjonen min til denne artikkelen. Vi samarbeidet i mange år og jobbet tett sammen i flere perioder. Det vi jobbet med var nettopp det som jeg vil ta frem i denne artikkelen. Kommunikasjonen og tryggheten i seg selv - som igjen fører til en trygghet i relasjonen. Det å være modig nok til å være ærlig og ikke minst tolmodig i en dating situasjon, er definitivt fasiten.


Jeg må først og fremst rose denne kunden for at hun lot meg veilede henne så mye som hun gjorde. Hun hadde full tillit til meg og jeg vet at det var tøft med de endringene som måtte gjøres innimellom. Når du skal bryte ett mønster krever det tillit og også motivasjon. Og ikke minst tid. Man prøver og feiler og prøver og feiler. Men til slutt så lykkes man.


For en stund tilbake møtte denne kunden en mann som hun begynnte å date. En mann som nok ikke var det som hun vanligvis datet, men som hadde mye av det hun hadde kommet frem til at var viktig for henne via alle kursene hun hadde tatt hos meg og samtalene vi hade hatt. De bygget det hele rundt et vennskap og hyggelige opplevelser. Det å kose seg sammen og være trygg på hverandre er jo det viktigste når det kommer til en langvarig relasjon. Og det ble bare bedre og bedre. I år skal de feire sin første jul sammen og hun kjenner at hun har møtt han som hun vil bli gammel med.


Pluss at hun også føler at hun har fått valuta for alle de pengene og timene hun har brukt på kurs og samtaler med meg.


Så hva bør du gjøre for å finne det samme og kjenne på det samme?


Det første steget for deg som leter er først og fremst å være ærlig med deg selv om hvordan du har det. Hva er dine emosjonelle hindringer? Er det noe du kan ta tak i ved deg selv før du kaster deg uti datingen? Er det noe du bør være bevisst på og ærlig om mens du dater?


Den andre tingene er å vite hva du skal se etter. Dropp jakten på drømmemannen, men fokuser på drømmerelasjonen. Hvordan ønsker du at ditt forhold skal være? Hva slags følelser er viktig for deg å ha i den langvarige relasjonen din? Og hva må relasjonen inneholde for at disse følelsene skal være der og vokse frem?Det tredje du må gjøre er å analysere kommunikasjonen din. I de situasjonene som du har datet, hvordan tar du opp ting som bekymrer deg eller som gjør det usikke? Hvordan stiller du spørsmål for å få svar? Og hvor tålmodig er du?


Dette er veldig vanskelig hvis man ikke er bevisst på dette. Derfor vil jeg gi deg et eksempel som jeg ser går igjen ofte slik at du kan kjenne litt på hvem du er og hvordan du ville reagert slik at du også vet litt bedre hva du kanskje må jobbe med, eller at dette med kommunikasjon ikke er der du sliter.


Eksempel:


Dere har hatt en super date, alt virket veldig bra. Du sender raskt en melding når du har kommet hjem og takker for daten. Du hører ingenting. Hva skjer i deg da? Hva tenker du når det skjer?


Jeg gir deg to scenarier. En hvor du kjenner på utrygghet og frykt. Og ett hvor du er trygg på deg selv. Hvordan du reagerer og hva du gjør med den reaksjonen du har, har stor betydning for hva slags relasjoner du skaper.

Vil du lese mer?

Abonner på anehagen.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

227 visninger0 kommentarer

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page