top of page
  • Forfatterens bildeAne

Kjenner du deg igjen i Ida sine følelser?

Jeg ble spurt om å komme med uttalelser til en sak som nettavisen skulle skrive om Ida Fladen og en samtale hun hadde i podcasten til Fetisha Williams. Jeg fikk som jeg ofte får bare noen bruddstykker av det artikkelen skulle handle om så det var litt vanskelig for meg å uttale meg skikkelig og når jeg leser artikkelen nå føler jeg for å uttale meg litt mer om tema. Ett tema jeg føler veldig mange kjenner seg igjen i, og sliter med.Foto: Alexander Ragnoli Winger - Nettavisen


Den kompliserte datingverden i 2023.


Ida forteller at hun synes det er dumt at hun blir "dumpa" etter første date fordi den hun har vært på date med tror at hun er desperat etter et forhold. De antar og tror på bakgrunn av hennes åpenhet om singelstatus og snakk om kjærlighet i diverse podcaster etc. Samtidig er hun også åpen om at hun ønsker en kjæreste hvis det skulle dukke opp noen som er rett.


https://www.nettavisen.no/livsstil/ida-fladen-tar-et-oppgjor-med-menn-jeg-er-ikke-sa-desperat/s/5-95-1245582


Jeg forstår at guttene tenker som de gjør.


Men det er ikke Ida sin skyld. Vi lever i ett samfunn hvor det er en tanke om at er man singel vil man ha en kjæreste i en så stor grad at man er desperat. Det virker som om de som ikke er single tror at det å ha en kjæreste er meningen med livet og at de som er single vil ta til takke med hva som helst for å ikke være singel. Og dermed når de ber om en date nummer to så låses relasjonen automatisk over til en kjæreste relasjon.


Jeg tror det er viktig at datingen kommer med et standar format slik at det blir lettere å forholde seg til.


Avtaler dere en date så er det for å finne ut om dere kan være en match mot et kjæresteforhold.


Jeg tenker at kommunikasjonen må være tydelig fra dag en. Er det dere skal på en date eller skal dere bare treffes for en kaffe eller et glass vin for å bli kjent? For de to tingene er forskjellige ting.


Hvis Ida dater så kan hun ikke si at hun ikke er ute etter forhold. Man dater ikke hvis man ikke er ute etter forhold. Dater man og ikke er ute etter et forhold så utnytter man et menneske på feil premiss for treffet.


Hvis Ida har lyst til å treffe menn uten at det skal bli kjæresteri involvert og at de ikke kan bruke kjærestegreier i mot henne så må hun være tydelig i kommunikasjonen i forkant. Blir hun invitert med ut så må hun sette standaren.


-Inviterer du meg ut på en date, eller bare et uforpliktende treff uten noe mer i tankene?


Da får man også tatt den samtalen med en gang og slipper å lure. I tillegg kan det være lurt å sette grenser for seg selv og heller la den andre ta intiativ til ett nytt treff hvis man kjenner på følelser som ikke var avtalt fra før av.


Altså kjenner man at man godt kunne tenkt seg å blitt bedre kjent og faktisk datet personen når det ikke var en date, la den andre ta initiativ istedenfor å sette seg selv i situasjonen som Ida gjør.


Ærlighet er alfa og omega. Tydelighet like så.


Jo mer tydelig du er på hva du vil, og jo mer ærlig du er når ting endrer seg, jo mindre komplisert blir det hele.
67 visninger0 kommentarer
bottom of page