top of page
  • Forfatterens bildeAne

Kun 2% av mennene på datingsidene er en match til kvinnene som kontakter meg.

6 av 10 av kvinnene som leter en mann på datingsidene oppgir at de sliter med å finne noen som de føler innehar det de ser etter. Statistikken for kvinnene som kontakter meg er enda mer dyster. Kun 2% av mennene som er registrert på datingsidene er en match til de aller fleste av kvinnene som kontakter meg. Det betyr at 98% av mennene som er på datingsidene ikke innehar de kvalitetene som disse kvinnene er ute etter. Betyr det at mennene som kvinnene leter etter ikke eksisterer? Eller betyr det at kvinnene må senke kravene sine og ta til takke med det de finner der inne? I denne artikkelen vil jeg ta for meg den spennende utviklingen som har vært på datingsidene og i samfunnet vårt generelt som har ført til den problemstillingen som vi har i dag. Vil du raskt se om det er noe galt med de resterende 98% går du helt nederst i artikkelen.

Når du leter etter nåla i høystakken.


Siden 2015 har krav fra single vært en del av hverdagen min. Det er lister av egenskaper som skal oppfylles og det er krav til både det ene og det andre. Vi har som samfunn ekstremt mye fokus på disse kravene som single har. De fleste som ikke er single har meninger rundt hvilke krav single kan ha og ikke bør ha.


Har vi egentlig rett til å klage over andre menneskers preferanser? Er det opp til oss å bestemme hva noen skal finne attraktiv eller ønske seg når det kommer til en partner? I mine øyne nei.

Jeg mener bestemt at vi som står utenfor ikke har rett til å diskutere dette med krav. Det er ikke vår plass å komme med kommentarer rundt hvilke krav som er gode krav og hvilke krav som er dårlige krav. Hvilke krav hver og en har er opp til hver og en. Det vi kan gjøre er å diskutere krav sammen med de som spør om vi kan hjelpe til med å se på kravene.


Å si at menn ikke bør ha krav om alder og at kvinner ikke bør ha krav om høyde er noe vi bare må slutte med. Min jobb som matchmaker er å se på hvorfor hver enkelt har disse preferansene for å se om det er enkelte av preferansene som kan kompenseres med andre ting.


Høyde hos menn kan f.eks ofte byttes ut med maskulin trygghet. Alder hos kvinner kan f.eks byttes ut med sprudlende og lekende personlighet.


Alt handler om hva man ser etter hos en partner og hvilken bokser man har puttet en slik type partner inn i. Fordi i en verden hvor single leter selv er slike bokser nødvendig for å ikke kaste bort for mye tid.


La oss ta for oss denne leteprosessen før vi snakker om mennene som passer og ikke.


Tid er en vesentlig greie her.


Leter du selv i dag skal du gjennom mange profiler og mange samtaler for å finne noen som faktisk kan passe for deg. Dette uavhengig av hvor høye krav du har, eller hvilke krav du har.


Derfor er det også blitt slik at du lager deg bokser hvor du kan putte de du kommer i kontakt med rett for å avskrive de raskere.


Det lett å lage masse bokser for å ikke kaste bort masse tid.

Vi benytter oss av alder, høyde, yrke, inntekt, interesser og masse mer for å sortere raskere. Det er også slik datingsidene er lagt opp.


Gjør du denne feilen når du leter etter en kjæreste?


Derfor må vi også slutte å kritisere single for måten de leter på. Det er det eneste som makes sense når du skal finne de få som passer til deg blandt 150.000 profiler.


Jeg tror at de som står utenfor ikke har kunnskap til å kunne uttale seg om det som er der inne. De ser ikke det de single ser. De har ikke begrep om hvor kaotisk det er der inne og hvor krevende det er å lete der inne.


Ikke bare med tanke på tid, men også den emosjonelle påkjenningen det er å skulle bli kjent med så mange potensielle kandidater bare for å sortere i de forskjellige boksene for å fjerne kandidaten fra listen.

Se for deg at du står midt i en gymsal full av gamle klær og du skal lete etter ett plagg du enda ikke helt kan se for deg hvordan skal være. Sånn er det for de aller fleste av single som går inn på en datingside.


Så ser du for deg at du har spesifikke krav og leter etter de to tre plaggene som innehar det du ser etter i det samme havet av klær. Du vet at de plaggene er det flere av der ute på mennesker, men du velger alikevell å lete etter de få eksemplarene som er mulig å finne ved å lete trygt og godt bak skjermen.


Verdien av å la noen andre lete for deg.


Kvinnene som kontakter meg og MatchMe har innsett at de de holder på meg tar for mye tid, eller at de faktisk må begynne å lete der ute istedenfor.


Når du setter opp tid til leting og i tillegg forstår at leting utenfor datingsidene vil gi deg raskere resultat vil du også forstå verdien av det å benytte en matchmaker for å finne din match istedenfor å gjøre jobben selv.

Når du benytter en matchmaker outsourser du letejobben til noen andre. Noen som har dette som sin daglige jobb. Noen som er i markedet og som har kontakter du ikke selv har. Du gir også jobben videre til noen som vet bedre enn de fleste andre hva som skaper gode matcher og som gjør at relasjonene som skapes kan vare.


For flere og flere kvinner handler det å bli en del av et matchmakingselskap ikke bare om å finne sin livspartner men også om å ha en sikkerhet om at den de blir introdusert til vil inneha de kvalitetene de ser etter og dermed også vil være et bra menneske i bunn.

Den sikkerheten har blitt veldig viktig fordi de traumatiske opplevelsene mange kvinner (og menn) har via nettdating koster for mye når det kommer til vår psykiske helse.


Har du garantier når du benytter et matchmakingselskap?


Den eneste garantien du har når du benytter et matchmakingselskap er at det finnes et mellomledd som ikke eksisterer på datingsidene i dag. Datingsidene har ikke oversikt over sine brukere, og vet dermed ikke om den andre personen er ærlig eller hvordan den personen er i det hele tatt.


Benytter du et matchmakingselskap får du svar på det du lurer på i forhold til den personen du skal møte, eller har møtt.

Den verdien der, viser seg å være ekstremt betydingsfull i dag.


8 av 10 single jeg har spurt oppgir ghosting som hovedproblem med nettdating. Det er like lett å slette en person (til og med de som man har hatt en form for relasjon med) som det er å matche noen. Derfor er den kontakten som Matchmakingselskapene har med begge partner utrolig viktig. Det å kunne vite hvorfor det ikke ble en match, eller få en avkreftelse på noe man tenker og tror har en enorm verdi når man dater eller har vært på en date.


Men man må selvfølgelig komme dit at man faktisk kommer på en date også. Det er fortsatt ikke slik at du har en garanti om å kunne møte noen når du betaler for matchmaking. Matchmaking er selve matchingen mellom to mennesker. De to menneskene må være tilstede for at det skal kunne være en match. Vi kan ikke trylle, men vi kan lete. Den letingen må gjøres uansett om du leter selv eller betaler noen andre for å lete for deg.


Hva har MatchMe gjort annerledes fra f.eks Venus og Mars?


Fordi vi har spesialisert oss på kvinner som er ganske spesifikke i sin væremåte og ønsker for en partner, har vi også en ekstra kvalitetsikring på kandidatene som vi lar være registrert i vår database som potensielle matcher til eksisterende eller kommende kunder. Det er ikke noe vits for oss å ha et register som ligner på det du finner på nettdatingsidene. Hos oss betaler kvinnene for kvalitet og ikke kvantitet.


Noen tror at det handler om penger. Men det handler om økonomisk stabilitet og evne til å betale for livsstilen man lever. Noen tenker at det handler om at man må være slik eller slik, men det handler om det grunnleggende med tanke på væremåte er at man har det bra med seg selv og vet hvem man er.


Variablene er mange, men det grunnleggende med tanke på hvordan man har det med seg selv er likt for alle kandidatene våre.

Hva er galt med 98% av mennene på nettdatingsidene?


Det er ikke slik at det er noe galt med 98% av mennene på nettdatingsidene, selv om disse ikke passer til kvinnene som kontakter meg. Mange av disse mennene innehar fantastiske egenskaper og er klare for en relasjon. De lever bare livet på en annen måte enn det kvinnene jeg nå snakker om ser for seg.


Dette er et resultat av den utviklingen som vi har hatt i samfunnet de siste årene.


Kvinner trenger ikke lenger en mann for å føle seg vel eller klare seg i voksenlivet. Kvinner trenger ikke engang en mann for å produsere barn. Dette betyr at en liten andel av kvinner har høyere krav til en eventuell partner enn andre kvinner har. Det er denne lille andelen av kvinner som jeg snakker om i denne artikkelen. Kvinner som for å finne en mann som matcher dem på en datingside må være ekstremt PÅ, og hele tiden ha rett fokus. Mange menn prøver å fremstille seg selv som en type mann disse kvinnene ser etter, men ofte viser det seg at det står mer på viljen enn på at de faktisk er slik.


Dette er det største problemet med datingsidene i dag. Det er lett for hver og en å fremstille seg på en viss måte for å vekke oppmerksomhet eller få bekreftelse. For mange menn er kvinnene jeg snakker om ekstremt attraktive fordi de innehar mange kvaliteter som vekker vinner instinktet hos mennene (som ikke egentlig innehar det kvinnene ser etter) .


Menn med dårlig selvfølelse men med god selvtillitt kan virke som en god match frem til usikkerheten i dem begynner å dukke opp. Denne kan komme opp til 6 måneder inn i en eventuell relasjon.

Vår jobb hos MatchMe er å sile ut disse mennene i en kandidat prosess slik at vi vet at mannen vi introduserer til en av våre kvinner innehar de egenskapene han fremstiller at han har. Eller er ærlig om de usikkerhetene han har. Det er ikke slik at våre kvinner ser etter perfekte partnere. Det er ikke slik at perfekt selvfølelse er på vår kravliste når vi tar inn kandidater. At man har det bra med seg selv stort sett er nok.


Det er denne kvalitetsikringen som er den største verdien når du benytter et matchmakingselskap. Samtidig som det også desverre er slik at det ikke er noen garanti for at du vil bli matchet eller at den du blir matchet med er rett for deg.


Alt handler om hvor mye tid du vil bruke på å lete selv, og også om du ønsker å kunne legge vekk fokuset på det å skulle møte noen, uten at det setter kjærligheten på hold.

Har du lett etter en kjæreste på nettet i veldig lang tid uten å finne, eller kjenner at prosessen ved å lete selv der inne er utmattende, så kan det hende at det å kontakte et matchmakingselskap kan være det rette for deg.


Du er i allefall hjertelig velkommen til å registrere deg helt gratis hos oss hvis du ikke allerede er registrert der. www.matchme.no


581 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page