• Ane

Nettdating nådde toppen under pandemien, nå er eventyret i ferd med å bli over.

Jeg inrømmer gjerne at jeg gnir meg litt i hendene når jeg scroller rundt i forskjellige sosiale medier og hører single klage over apper som henvender seg til single og brukerne som er der inne. Jeg blir også glad når jeg ser flere og flere kvinner bruke stemmen sin mot menn som utnytter det faktum at de fleste appene proklamerer de er til for at folk skal finne en kjæreste, når de i virkeligheten gir total f i hva som foregår der inne. Money talks as alway. Det er nok også pga dette og frykt for pengetap at Tinder nå har lansert en referanse ordning hvor du som bruker kan få gratis funksjoner ved å referere andre single til appen, og at Sukker.no nå relanserer sin nettsiden høsten 2022. Men hva betyr dette for de single egentlig? Hva er det som er i ferd med å skje på markedet? Hva er alternativene?

Altså, Tinder vil nok forbli en hookup app i lang tid fremover. Kanskje for alltid. Men jeg tror vi kommer til å se en enorm nedgang i brukerne som leter etter en kjærest de neste årene. En artikkel fra 2021 viste at Tinder opplevde en mye høyere gjennomsnittlig tisbruk av appen under pandemien, noe som er et bevis på at Tinder under pandemien hadde brukere som virkelig var på let etter en kjæreste, noe de i hovedsak ikke har til vanlig. Nå etter pandemien hvor de også ser verdien av disse brukerne som nå har forsvunnet, har de satt i gang en referanse funksjon noe de ikke har hatt siden oppstart, om de i det hele tatt hadde det da.


Sukker.no som er den eldste Norske tjeneten har også satt i gang en skikkelig oppussing på sin nettside hvor en stor del går på selve matchingsystemet som de vil prøve å gjøre bedre for å også gjøre kvaliteten på nettsiden bedre. Jeg ble spurt om å hjelpe til med å endre på matchingfunksjonen ved å implementere en del av de spørsmålene jeg stiller mine kunder og kandidater men jeg fikk aldri et skikkelig svar på hvor mye de var villige til å betale meg for den jobben så jeg avstod fra det hele. Jeg tror det handler om at nettdating bransjen ikke enda har forstått at de fortsatt tjener penger fordi det ikke finnes bedre alternativer. Enda.


Jeg synes det er bra at sukker.no vil fornye seg, jeg er bare usikker på om de forstår hva det er de må endre for å skille seg ut og om de vil skille seg nok ut til å ikke dø henn om noen år de også. For når de seriøse single finner nye marker, vil de ikke overleve hvis de ikke er den nye marken de single finner.

Men vil det ikke alltid være single som ikke er ute etter noe seriøst og som vil bruke slike nettsider? Definitivt, men de vil benytte de sidene der de vet at det er flest brukere å velge mellom. Pr dags dato så er det Tinder. Nesten annenhver profil inneholder nå informasjon om at personen er ute etter morro, er gift men søker lekevenn, er på reise og ønsker å ha det gøy. Til frustrasjon til de som er ute etter å finne en kjæreste og gjerne en langvarig relasjon men til glede for de som bruker appen til den funksjonen.


Så hva er alternativet? Hvor har de som brukte Tinder på en "bedre" måte under pandemien gått videre til? De fleste av disse har gått tilbake til å prøve å treffe noen i virkeligheten. De vil kanskje teste Tinder i ny og ne en periode for å se og så vil de nok enten forbli i virkeligheten eller teste noe annet. For det positive for bransjen er at veldig mange som aldri hadde beveget seg inn på nettdatingsidene nå er åpne for det. De ble presset til å benytte seg av digitale verktøy for å kommunisere med mennesker.


Høsten vil bli avgjørende for bransjen.


På bakgrunn av dette gjør sukker.no noe veldig smart ved å fornye seg før høsten. Denne fasen vi nå er i er på en måte en liten honneymoon fase. Hvor single igjen møtes der ute og hvor de har masse energi for å treffe på og bli kjent med mennesker i virkeligheten. Men så kommer høsten med mørket sitt og hvor alle går hvert til sitt, og det er da vi vil se hvilke digitale tjenester som vil bli brukt.


Viktig er det også å tenke på at frustrasjonen over Tinder og andre apper og nettdatingside inkludert Sukker.no ( selv om de liker å vektlegge de positive tilbakemeldingene de får, så hører jeg dritten) vil ha påvirkning på hvor de velger å registrere seg til høsten.


Matchmaking er også blitt mer i vinden i løpet av pandemien og kommer nok til å ta en stor del av kaken tror jeg. Ja, det koster mer, men jeg ser en trend i at følelsene folk har mens letingen pågår legges mer og mer vekt for, og at det derfor er aktuelt å betale for å slippe disse negative følelsene. Når du har muligheten til å velge mellom å gå på alle de dårlige date og de bra datene, eller å betale noen for å gå på de dårlige slik at du kan gå på de gode, så velger du det, hvis du har råd til det. (trykk på setningen for å lese artikkel skrevet i pandemien av new yourk times om matchmaking)


Jeg har selv testet ut gode gammeldagse annonser i en relansering av MatchMe.no som jeg tidligere hadde til mitt daværende matchmakingselskap. Det er gøy å kunne gjøre noe annerledes og interessen har vært veldig bra. Det er enkel registrering (ingen profil opprettelse) det er helt gratis å være mottaker av annonsene, og det koster svært lite å få opprettet en annonse.


Tilbakemeldingene er at det er befriende å lese OM personen og ikke SE personen med en gang. At væremåte, verdisett og holdninger kommer i fokus. Ideen er hentet frem etter at jeg så LOVE IS BLIND og håpet er at det skal bygges et helt nettsted rundt denne måten å kunne komme i kontakt med hverandre.

Pr i dag er det jeg og Hege Paulsen, som også er matchmaker og dating mentor som tar for oss utvelgelsen og kontakten mellom eier av annonse og interesserte. Etterhvert hvis dette blir en suksess og ikke noen andre datingkonsepter kommer som er bedre får noen andre videreutvikle ideen. Mitt hjerte er i forskningen rundt grunnleggende kompatibilitet mellom single slik at jeg kan være en dyktig matchmaker og å bidra med masse gode tips mentor til de single som trenger det.


Happy hunting til alle single - bruk stemmen din, og krev endring når endring må til!

50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle