top of page
  • Forfatterens bildeAne

Par som møttes under pandemien, via en matchmaker, har større sannsynlighet for å forbli sammen.

Hva er det som gjør at par som møtes via en matchmaker har større sannsynlighet for å forbli sammen? Og hva er det som gjør at de som møttes via en matchmaker under pandemien har statistikken på sin side i enda større grad? Hva er det som får disse parene til å tåle hveandre på en helt annen måte enn par som har møttes på egenhånd? Hvorfor er det slik at det båndet som skapes mellom to mennesker som har møttes via noen betyr mer?

Matchmaking øker i markedsandeler på datingmarkedet for hver dag som går. Jeg er sikker på at det sakte men sikkert vil fase ut en del nettdatingsider som pr i dag markedsfører seg selv som seriøse sider, fordi de rett og slett ikke holder det de lover. Folk er ikke dumme og når de begynner å forstå at det finnes alternativer, så vil de benytte seg av alternativene.


Det å få noen andre til å gjøre hele letejobben for deg, sortere i kandidater og passe på at du kun har flotte datingopplevelser? Luksus. Samtidig er det ikke bare det at du får noen andre til å gjøre det som de fleste synes er drit kjedelig, du sikrer deg også i mye større grad om å inngå en relasjon som vil vare. Hvorfor er det sånn? Hva er det som gjør at du har større sannsynlighet for å forbli sammen med noen som du ikke har plukket ut selv?


Det handler om kontroll over de kjemiske stoffene som kroppen produserer i kontakt med andre mennesker. Det handler også om å kontrollere automatiske reaksjonsmønstre og alarmsystemer på bakgrunn av tidligere erfaringer eller hva man tenker og tror.

Når jeg de siste årene har hjulpet kvinner med letingen, i tillegg til å lete selv til mine kunder, så har jeg fått mange aha opplevelser. Aha opplevelser med tanke på hvor feil vi ofte tenker når vi skal velge ut en partner på egenhånd.


Hvordan vi går rett inn i det vi egentlig ikke vil ha, med automatikk uten å tenke over det, eller ved å analysere det hele i vår eget hodet helt til vi gjør om tanken om at dette ikke er bra for oss, til å være noe vi gjør for å lære noe eller prøve noe nytt eller alle andre unnskyldninger vi bruker for å ikke bare avstå fra det som ikke er bra for oss.


For 10 år siden når jeg tok utdannelsen min lo folk av meg. Hvem er det som vil betale for noe sånt? Det er jo haugevis av nettsider hvor man kan treffe noen gratis?


I dag jobber jeg for selvstendige og smarte kvinner som søker kvalitet. Det er derfor de betaler for at jeg skal jobbe for dem. Ikke fordi de ikke klarer å treffe noen på egenhånd. Har du vært inne på nettdatingsidene trenger jeg ikke forklare deg noe mer. Har du vært der inne og i tillegg har et travelt liv hvor du har andre ting du heller vil bruke tiden din på enn å sortere blant tusenvis av menn som vil ha deg men som ikke har en brøkdel av det du ser etter så trenger jeg i alle fall ikke forklare deg noe mer.


Annerledes for kvinner og menn.


Jeg tror det er annerledes for kvinner enn for menn. Menn liker å sortere og føle at de kan velge og vrake. Kvinner orker ikke. De går inn på Tinder sveiper 5-6 ganger og så legger de fra seg mobilen. De tar den opp igjen ved neste ensomhetsfølelse, men legger den like fort fra seg igjen.


Så hvorfor ansetter ikke alle kvinner en matchmaker? Er det fordi det er for dyrt? Jeg tror ikke det handler om penger. Jeg tror at de lett hadde valgt å betale for en matchmaker og ikke et nytt kjøkken hvis det var en garanti om at de vill få valuta for pengene sine. På samme måte som de vet at det kjøkkenet til 100.000 det vil gi dem en glede og bli som de vil at det skal være, så ønsker de også at de 100.000 de investerer hos en matchmaker skal gi dem den drømmemannen de ser for seg og som de vil ha glede av. Men det er ingen garantier når det kommer til kjærligheten. Det er derfor lettere å bruke penger på gleden over et nytt kjøkken enn muligheten til å finne ekte kjærlighet.


Men så er det dette med parene som faktisk blir matchet via en matchmaker. Hvilke fordeler har de annet enn å bli introdusert uten å måtte let selv? Under pandemien var det veldig tydelig hvilken verdi det er å ha en matchmaker. Du er på ditt kanskje dårligste på flere år. Du kjenner at dette er i alle fall definitivt ikke tiden for å selge deg selv inn, eller forklare hvordan du egentlig er kontra det man kan anta ved å google deg. Du har kanskje mest lyst til å bare ligge under dyna og se på nettflix.


Men så har du denne matchmakeren. Denne personen som på en måte dytter din match inn under dyna sammen med deg, drar deg inn i armkroken og skrur av TV'en. Som kommer innom deg med suppe når du har en dårlig dag, eller som faktisk blir i leiligheten din under den verste pandemien fordi du er isolert eller han er isolert. Han som matchmakeren bare ved at ikke bare vil tåle deg når du er på ditt verste, men som vil se verdien av deg også da.


Du kan ha så bra Tinder profil du bare vil, men ingenting slår den verdien det har når noen andre sier at du er en bra match. Når noen andre forteller om deg og dine fantastiske egenskaper og gir et realistisk men fint bilde av hvem du er og hvorfor du er så bra for den personen. Hvordan du stiller opp for venner og familie. Hvordan du forguder ungene dine. Hvor morsom du er. Hvor mye hensyn du tar til andre mennesker. Hvordan du stiller opp når noen trenger det.


Sier du dette om deg selv blir det bare helt feil, kommer det fra en tredjepart blir det helt perfekt.


Så under pandemien var det en befrielse for de kundene jeg matchet at de fikk lov til å være seg selv og visste at verdien av dem ikke ble ødelagt bare fordi de ikke klarte å være perfekte og selge seg selv godt inn den ene dagen.


Mange gir råd til sine single venner om å være seg selv og ikke prøve å fremstille seg selv som perfekt. At hvis de ikke aksepterer deg på ditt verste så vil de ikke fortjene deg på ditt beste. Men ingen vil ha deg på ditt verste hvis de ikke vet hvordan du er på ditt beste. Ingen tror deg når du sier at - Jeg har det ikke så bra nå, men vanligvis så har jeg det helt annerledes.


Jeg kunne snakket om dette i timesvis, fordi det er så viktig og det er så mange flere som burde forstått verdien av dette, men jeg la det hele heller komme frem via de mange historiene som skapes hver dag og statistikken som35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page