top of page
  • Forfatterens bildeAne

Single leter etter perfeksjonisme ikke kjærlighet. Dette er hvordan jeg endrer dette:

Debatten ruller og går igjen. Nivåer. Ønsker. Krav. Menn mot kvinner. Kvinner mot menn. De mannlige ekspertene retter pekefingeren mot datingsidene og kvinnene. Jeg retter pekefingeren mot hele gjengen. Problemet er kompleks, men samtidig ikke. Er det kjæreste de ønsker seg eller er det perfeksjonisme? Hvis vi fjerer alle de som ikke gir noen uten det rette utseende en sjanse, hva ville vi sittet igjen med da? Jeg har svar på det spørsmålet, men det virker ikke som om noen egentlig har interesse av å lytte. Folk er mer opptatt av krigen enn å skape fred.

Hva singelundersøkelsen viser, og hva jobben min viser:


Datingsolutions AS lanserte denne helgen Den store singelundersøkelsen 2024. www.singel2024.com Vi har så langt fått inn en del svar som bekrefter det vi har tenkt og trodd, samtidig vil vi ikke stoppe før vi har fått mange tusen flere svar, slik at vi faktisk har svar fra de fleste single i Norge.


Man får ikke svar på dette komplekse problemet ved å spørre 1000 single. Man må opp i 10.000 eller 100.000 for å i det hele tatt ha noe å jobbe med. Aller helst ville det beste vært om alle 1.4 millioner single ble med og satt lys på hvor individuelt og kompleks dette problemet er, eller kanskje ikke er! For vi ønsker å fange opp alle single, ikke bare de som ønsker seg en kjæreste men også de andre. Hvor stor andel av de single er de? Er de lykkeligere enn de som er på let? Hva er grunnen til at de ikke vil ha en kjæreste? Går det tilbake til problemet, om at det er vanskelig å finne noen, eller er det andre årsaker som gjør at de er tilfreds uten en partner?


Singelundersøkelsen så langt viser at de som ønsker seg en kjæreste havner i to kategorier. De som synes det er vanskelig å finne noen som innehar det de ser etter, og de som synes det er vanskelig å bli valgt. Begge disse kan vi hjelpe, hvis begge partner er villige til å lytte. Men det store spørsmålet er; har de lyst til det?


Hvor villig er single til å vike fra de tingene de setter som absolutter? Hva kan de ofre av tankesettet de har satt på hvordan den personen de ikke finner skal være? Hva er de villige til å endre ved seg selv for å bli valgt, når de ikke blir valgt slik de er? Hva er årsaken til at de ikke blir valgt? Er det hos dem de ønsker å bli valgt av, eller ønsker de å bli valgt av noen som ikke vil velge dem?


Hver og en har en komplisert hjerne, satt sammen av tidligere erfaringer, ting de har lest, ting de tenker og tror, og en haug med følelser. Det er i tillegg to mennesker som må kjenne på den samme velviljen for at man i det hele tatt skal ha noe å se viderepå.


Til og med det perfekte kan ikke settes med en standar eller verdi.


Single er fortsatt veldig opptatt av hva andre vil synes og mene. De setter opp ønsker og krav for å sikre seg mot noe de ikke vil komme borti. Samtidig fjerner de mange som innehar det de søker etter fordi kravene og ønskene som er satt er feil i utgangspunktet.


Når man leter etter person, fremfor relasjon, er man mer lukket og låst i utvelgelsen. Man tenker og tror at det som passer til en er en person som er slik eller slik. Vi er også blitt flinke til å sette folk i bås på bakgrunn av hva de jobber med, hvor de bor, hvem de henger med etc.


Men hva er det som skaper det pefekte forholdet? Hva er det som gjør at noen er stormforelsket og har det bra med hverandre? Hva er det som gjør at noen par holder sammen år etter år, og faktisk har det bra? Respekt og beundring.


Fokuserer vi på respekt og beundring, og justerer ut i fra tankesettet finner vi løsninger.


Respekt og beundring er også noe veldig indvividuelt, men det fine med dette er at man kan flytte det over fra noe man fokuserer på til noe annet. Det er slik jeg "lurer" single til å få følelser for noen de aldri ville fått følelser for.


Kari vil ha en mann i dress. En som tjener over en million i lønn. Hun vil ha noen som har oppnådd noe. En som hun kan respektere og beundre. Jeg introduserer henne til Kåre. Kåre går ikke i dress, han tjener heller ikke over en million i året, men han er en mann mange beundrer og respekterer. Fordi han er ærlig, driftig og en mann du kan stole på. Fordi Kari stoler på meg gir hun det en sjanse. På tross av at han kommer i en pakke som er noe helt annet enn hun har vurdert tidligere. Hun merker hvordan hun får beundring og respekt for han på bakgrunn av hvordan folk snakker til henne om han. Hvor heldig hun er som har møtt en så bra mann. I tillegg til at han behandler henne bra og forguder henne. Hun er i en annen liga enn han utseendemessig, men han er i en annen liga enn andre menn med tanke på verdisett og væremåte. Han blir kjekk på grunn av hvordan han er. Hun forblir vakker på grunn av hvordan hun er. De har det fint sammen - perfekt match.


Knut vil ha en dame som er aktiv og driftig. Som har målsetninger og ønsker for livet når det kommer til karriere og livsstil. Jeg introduserer Knut til Kine. Kine er tilfreds med livet og jobben hun har som sykepleier. Hun er ikke opptatt av karriere og har ingen drivkraft når det kommer til det punktet. Men hun er ekstremsport entusiast. Full av liv og ikke A4 som person. Knut ville aldri gitt Kine en sjanse uten at han hadde noen som fortalte han hva han ville kunne beundre og respektere ved henne. Han hadde bestemt seg for at hun han skulle vurdere måtte være slik og slik fordi det er det som skaper beundring i han. Samtidig er det mange andre elementer ved et menneske som kan skape den samme beundringen.


Problemene oppstår når perfeksjonismen låser seg fast til noe ensporig uten en åpning for tolkning. Når Kari MÅ ha en mann som tjener over en million og når Knut MÅ ha en dame som har karrierefokus.


Er de villige til å lytte, se verdien av det som kan skapes dem to i sammen, så åpner det seg opp en helt ny verden hvor ekte og fin kjærlighet ofte skapes, raskere. Er man ikke åpen tar det lengre tid og skjer heller kanskje ikke.


Det handler om hva man MÅ ha og hvor ufravikelig dette MÅ ha er.


Noen er bestemte og ufravikelige og det må de få lov til å være. For dem tar det lang tid å finne, uansett om de leter selv eller ansetter en matchmaker til å lete. De må belage seg på tid og kostnad eller bare tid hvis de skal lete selv. Det er ikke slik at en matchmaker finner raskere enn de ville funnet selv. Ofte kan de kanskje finne raskere selv fordi de ser bilder og kjenner på følelser mer enn matchmakeren. Matchmakeren vil alltid se etter helheten uavhengig av hva kunden har sagt. Det er slik det bør være og slik det må være. Vi driver ikke kjøp og salg av mennesker og har en yrkesstolthet i det vi gjør. Vi er opptatt av menneskene vi matcher uavhening av hva de selv er opptatt av.


En ting som er sikkert er at problemet ikke ligger hos andre enn deg selv. Enten bruker du for lite tid på å lete, eller så bruker du for lite tid på å justere og reflektere. Leter du finner du. Bruker du tid og reflekterer får du resultat.


Problemet er at svært få vil bruke tid, kjenne på følelser, lære om seg selv og andre. De fleste vil trykke på noen knapper, finne noen de liker og bli likt tilbake. Ukomplisert og med den flaksen svært få har. At det stemmer for begge to på de 2 sekundene man bruker på å bestemme seg.


118 visninger1 kommentar

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Hei Ane🤗 Jeg synes du skriver om svært relevante ting, som jeg kjenner meg igjen i som singel….

Jeg har ikke høye krav til status og lønn hos en mann… og føler heller ikke jeg har en «smørbrødliste» som denne mannen skal oppfylle!

Men det er få menn jeg får øynene opp for! Jeg er for kresen på utseende, det vet jeg. Men jeg har vært på date med noen menn som jeg ikke i utgangspunktet ville falt for. Gitt det en sjangs. Men har ikke kjent tiltrekningen.

Og jeg kjenner meg veldig igjen, at vi bestemmer oss på 2 sek om en mann er YES eller NO😂

Men jeg fortsetter å lete etter en mann.

Prøver å ikke gi…

Like
bottom of page