top of page
  • Forfatterens bildeAne

Vet du hva andre tenker om deg, på bakgrunn av hva slags samtaleteknikk du har?

Er du klar over din samtaleteknikk? Altså er du bevisst på hvordan du starter, holder i gang og avslutter samtaler? Når vi snakker om samtaleteknikker handler det ofte om profesjonelle samtaler eller intervjuformer. For single har vi laget guider og tips til god dialog, gode spørsmål etc. Ingenting av dette har egentlig betydning hvis din samtaleteknikk ikke gjør deg godt. Jeg vil i denne artikkelen fortelle om de to samtaleteknikkene vi ofte benytter oss av, og forklare deg hva manglende god samtaleteknikk kan gjøre med tanke på å bli valgt til en date nummer to eller ikke.

Hvem av disse to er du, når du lytter til det noen sier?


Visste du at hvordan du responderer til det noen sier har stor betyding for følelsene som skapes hos den andre personen? Og at vi som regel responderer på en av to måter? I tillegg er det slik at din samtaleteknikk, altså metoden du benytter deg av når du snakker med nye mennesker, er så og si lik hver eneste gang. Frem til du får nye innputt eller tilbakemeldinger selvfølgelig. Du snakker på samme måte. Du stiller spørsmål på samme måte. Du stiller ofte de samme spørsmålene eller går inn på det samme tema.


Men la oss ta for oss samtaleteknikken først:


I hovedsak er det to ting som skiller mennesker fra hverandre i en samtale, og det kommer frem når de skal respondere på noe den andre har foralt. Det som skille oss er forskjellen på samtalen vi har i hodet mens den andre forteller oss noe, som igjen gjør at vi responderer ulikt:


Vil du lese mer?

Abonner på anehagen.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

51 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page