top of page
  • Forfatterens bildeAne

Single kvinner, som ønsker en kjæreste, sliter med å sette grenser for seg selv.

Oppdatert: 22. apr. 2022

Når jeg begynte å se på hvor mange timer norske single kvinner kaster bort på menn som egentlig ikke er bra for dem, i en letefase fikk jeg sjokk. Når jeg begynte å se på hvor vanskelig det var for single kvinner å bryte gamle mønstre og lete etter menn som faktisk var bra for dem, innså jeg hvor alvorlig dette egentlig var. Mine webinarer gikk fra å handle om hvordan lete mer effektivt for å finne den rette, til å handle om hvor viktig det er å stå stødig i en selv, og sette grenser, for å finne den rette. Fordi det var det jeg så var den største hindringen. Norske kvinner roper om likestilling og likeverd, men vi får aldri det hvis vi ikke begynner å kreve å bli behandlet med respekt, ikke bare på jobb, men også privat.


Det hele starter med å starte å respektere seg selv.




Kvinner vil ha den fine kjærligheten, hvor de respekteres og verdsettes for den de er, men de klarer ikke stå stødig nok i den de er, til å få det. De har ikke selvrespekt nok til å sette ned foten for det de mener er feil. De velger å være en sidesalat istedenfor å være hovedretten, ikke bare når de skal velge en partner, men også i et partnerskap som de har havnet i.


I går lagde jeg episode to i serien "Treff han online" hvor grensesetting var tema. Nettopp fordi jeg ser hvor viktig det er for å ikke kaste bort masse tid. En av de tingene som ble veldig tydelig for meg når jeg lagde den episoden, var hvor lett det er for oss å skape en traumatisk opplevelse for oss selv ved å gjøre noe vi tror er bra for oss, fordi vi har blitt fortalt at det er bra for oss.


Vi tøyer grensene for å komme ut av komforsonen, men det eneste det gir oss er en komforsone som er enda mer selvskadende enn den vi hadde fra før.

Å tøye grensene handler ofte om noe vi skal gjøre for å tilfredstille noen andre enn oss selv. På samme måte som vi ofte går på kompremis med oss selv for at helheten skal fungere.

Vil du lese mer?

Abonner på anehagen.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

78 visninger0 kommentarer
bottom of page